Spaanse groenet soms overspannen prijsbeeld

Spaanse groenet soms overspannen prijsbeeld

Los consumidores españoles pagan un 26% más voor verse groente que el año pasado. En Holanda es dat 13%. Er is veel vraag naar Spaanse glasgroente uit verschiedene Europese landen, waar de produktion lager is. Dat maakt product ook duurder op Spaanse veilingen y dus in de winkels.

Bladluis- en virusdruk en Andalucía

Wat en Andalusië nog een rol speelt, is de bladluis- en virusdruk. In komkort en calabacín zijn kassen eerer uitgeruimd, de modo que hier en daar een tekort ontstond. De zeer warme zomermaanden ledden tot problemen in de vruchtzetting bij paprika en tomaat, laat entomoloog Jan van der Blom van coexpal mojado De ToBRFV-besmetningen in tomaat lichkein echter niet veel influencia op het aanbod te hebben gehad.

Af en toe nee verkopen voor pepino

Toch is het soms moeilijk de vraag in the vullen uit veel Europeane landen zoals Duitsland, beaamt een coöperatie in Almeria. Dat es en la semana 46 voorale moeilijk voor komkor en red paprika. Hoe gaat de coöperatie dalit om? Krijgen vaste klanten een mayor prioridad bij apalancamiento en krappe tijden? «We tryvereen iedereen te voorzien, ook nieuwe klanten als het niet te grote zijn, maar voor komkorm moeten we af en toe nee zeggen».

Matizando en prijzen Spaanse groente

De prijzen zijn zeker niet slecht voor Spaanse telers, maar dat behoeft wel matiz. Om een ​​doos paprika van 5 kilo te krijgen en Nederland, is een transportuitgave van € 1,50 nodig. Dan zijn kosten voor pakken, wassen, sorteren niet meegerekend. Hout- en papierprijzen zijn ook gestegen. “Dus als je naar de supermarkten gaat en mixverpakking voor € 1,50 koopt, moet er nog de winst van supermarkten af, de kosten van supermarkten, transport vanaf ons, maar ook naar ons magazijn. Dan blijt er dus niet enkei over”, stelt de coöperatie en Almería.

READ  30ベスト ツノガエル レビュー

Vaste prijzen voor afnemers uit Europa

La afzetorganisatie está abierta sobre el afzettraject, op voorwaarde dat het anoniem is. En agosto, zijn contracten geslooten se reunió con afnemers uit Europeane landen, waordeen Duitsland en Nederland. De coöperatie heeft derink veelal vaste prijzen afsproken met afnemers, dus op based van vreege gewarsengen van de winterafzet. Voor de zekerheid zijn ook vaste prijsafspraken gemaakt voor vrachtenwagenritten, de modo que de kosten en gehalten veelal vastliggen. Telers weten doerem nu al vrij goed waar ze aan toe zijn.

Wie profiteert van hoge veilingprijzen?

Nu doet er zich iets geks voor. De krapte aan groente heeft meer Spaanse glasgroente voor de klok gebracht in Nederland. Op twee veilklokken in Nederland (ZON en The Greenery) wordt Spaans product geveild. En la semana 46 bracht een doos paprika alrededor de € 7,20 op bij The Greenery. Als de Spaanse levancier € 3 nodig heeft per doos, is die prijs op de Nederlandse veilingen winstgevend. John Willems, director de ZON, laat weten dat dit geen winst is voor de Venlose veiling. “We veilen in commissie, dus of de prijs hoog es de laag, de erkeit es voor de Spaanse levancier. Voor ons es una adición importante a la variedad”.

De die commissieconstructie ook bij The Greenery geldt, es niet claro. Benefíciese de The Greenery a través de dochter Hagé hier ook niet van de hoge veilprijzen op Spaans product? De afzetorganisatie wil er niet op respond “zolang de pilot met Spaans product loopt.”

Una simple comparación entre los Países Bajos y España es moeilijk

Una simple comparación de los precios de los velos en los Países Bajos con los de España es moeilijk. Dat geift geen uitsluitsel over waar het meest wordt paydalt voor Spaanse groente. Bij Spaanse veilingen komt ongesorteerd product in kisten voor de klok, en Holanda es het product klaargemaakt voor de eindklant.

READ  El mercado inmobiliario español se recuperó por completo en el primer trimestre

Wat ook opvalt es de vraag naar tweede klasse de zelfs industrieklasse kommer. De coöperatie noemt industriekomkommers nu een ‘hot product’, ook bij afnemende supermarkten. Het licht erop dat supermarkten op die manier in de favor willen blijven bij prijsgevoelige klanten. Ook een ander Spaans verkoopkantoor herkent die vraag naar lagere klassen.

Gangbaar parece más duro que EKO

Als er zo had trekko wordt aan gangbaar Spaans product, hoe groot blijt dan het prijsverschil tussen gangbaar en biologisch? Normaal es het prijsverschil (af teler) alrededor del 10 al 15%. Stijgt de prijs van het snelgroeinde producto biológico incluso duro mee als het convencionale product? Op base van prijzen voor Spaanse kumkor op de Franse groothandelsmarkt Lyon-Corbas zijn zijzen voor gangbaar en biologisch obvaldend. Midden noviembre lagen de prijzen voor gangbare Spaanse kumkor enkele weken boven de biologische. En la semana 47 heeft biologisch een bonus van € 0,03 por stuk. Op noteringen van Franse grohthandelsmarkten es dat verschil getter bij berenjena (0,20 € el kilo). Bij red pimentón varía groothandelsprijzen iets sterker (€ 2,40 por kilo para biologisch y € 1,70 por kilo para producto gangbaar).

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital