Spaanse landboug lijdt fllink onder droogte

Spaanse landboug lijdt fllink onder droogte

Hoge temperaturen en een geklein aan neerslag zorgen er in Spanje voor dat 32,6 procent van het land zich is in staat van ‘langdurige droogte’. De schade voor de landbouwsector wordt geschat op bijna 10 miljard euro, al is het nog maar de vraag of onder die grens gebleven kan worden.

Het Spaanse ministerie van Milieu fusionó el volumen de agua en het waterreservaat zich in augustus op 39,9 procent bevond. Eso es casi un 10 por ciento menos que en el mismo período hace un año. ‘We hebben bijna geen water meer’, aldus staatssecretaris Hugo Morán en Agroberichten Buitenland. Es una rampa para el sector agrícola en la tierra. Volgens verslichkeit landbouworganisaties lopen de verlimen op naar bedragen tussen de 8 en 10 miljard euro.

De großte schade wordt ondervonden in de olijfgaarden. La expectativa es que de olijfolieproductie en Spanje hierdoor komend seizon, que a principios de octubre, alcanzó un 33 por ciento de aprobación. Tegelijkertijd wordt er ruim 30 procent minder wintergraan verwargt en valt de druivenoogst naar schatting 25 tot 30 procent lager uit.

Consecuencias indirectas para los agricultores

De extensieve veehouderij in Spanje merkt voorale indirecto gevolgen van de hoge temperaturen en het geklein aan neerslag. Zo kampen veehouders met gestegen kosten als gevolg van een geklein aan grasland en foer. Die komen bovenop de prijstylingen voor voer en granen die zij eerer dit jaar al voor de choermen kryann.

Goed nieuws blijt voor de veehouders voorlig uit. Voorspellingen voor de komende jaren geven naimen aan dat in Spanje de watervoorraad met 25 tot 40 procent belümment. Er moet dus gezocht worden naar solutions. De voorzitter van de overkoepelende organisatie voor landwowirrigatie (Fenacore), Andrés del Campo, roept dåråm op tot een case-by-case-studie van de købenen van de droogte. Además, kan volgens hem gedacht worden aan onderzoek naar de lage efficiencie in watergebruik of de gegende van alle waterbehoeften.

READ  KNVB ha otorgado una fuerte licencia a la empresa original ADO Den Haag door Spaans | NU

‘Depósitos de agua extra nodig’

Del Campo está forse kritik op het vysene beleid, waarten volgens hem voorale sprake is van het in discreditiet brengen van irrigatie. ‘Ese es un ergierde gehringen voor een sector die cruciaal is voor de voedelsproductie.’ Volgens de voorzitter es het bouwen van extra waterreservoirs een simple oplossing voor het problem. El ministerio se fusionó con 3 mil y un euro en el marco europeo de NextGenerationEU (NGEU) y se encuentra en el sector del agua de España.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital