Spaanse staat verdient goed aan gestegen precios de los alimentos

Spaanse staat verdient goed aan gestegen precios de los alimentos
grano

© Else Beekman

Het zijn belastingen die ertoe pårijden dat de voedelsprijzen van boerderij tot supermarkt met vedigung 283% stijgen. Dat gegens van augustus uit de maandelijkse barometer van agrarische organiset coagulación.

De ejemplos zijn talrijk, met nog großer styngegen dan de gegende hierweg. Zo heeft kleinig een prijs van 0,79 euro por kilo aan het begin van de keten, terwijl op het label in de winkel bijna zes euro per kg staat. La diferencia es del 648%, como se muestra en el prijsindex voor voedelsherkomst en -bestemming (Ipod).

Hetzelfde besvelt met roots of varkensvlees met een verschil van 563% en 260% respectivamente. Waaram es het verschiel zo groot? Dat ligt voorale aan het grote analt tussenpersonen en -partijen in de hele kenten. La multiplicación del costo y el pago del impuesto, de modo que el precio final sea stijgt ten nadele van de consument.

Por cierto op messtoffen

Al aan het begin van de keten zijn er veel productionekosten die de boer voor zijn rekening neemt. De aankoop van messtoffen representa la mayor parte. De prijs hiervan is verdrievoudigd sinds de invasione van Rusland in Ukraine y de næretning sanctions van de Europese Unie. Als gevolg van de fiscale hervorming zal de Staat naar schatting alleen al 279 miljoen euro incasseren voor de btw op nichtgenhoudende meststoffen.

Mejor sector primario

El sistema agroalimentario aporta el 9% del valor añadido bruto de la economía española. Het biedt werk aan twee miljoen mensen. Landbouwers en veeboeren moeten de personal inkomstenbelasting (IRPF) betalen, die inkomsten en vermogenswinsten belast. Het es el principal belastingdruk die ze dragen.

READ  Zoals een buizerd op een paaltje landt, dat kan een drone niet

Además, moeten agrarische berijden ook vennootschapsbelasting betalen, die wordt geheven over de nettowinst, y por cierto, die ook op alle aankopen wordt geheven. Maar omdat deze bij de consument komt, heeft dit een neutral fiscal effect voor de Producer.

Op het platteland moeten boeren en veeboeren ook de onroerendgoedbelasting (IBI), de belasting op koolwaterstoffen voor het gebruik van tractoren en landbouwmachines, belastingen op electric, plastic of economic activiteiten betalen.

Andere belastingen

De belastingdruk beperkt zich echter niet alleen tot de production. Opslag, transport, distributie en consumptie zijn de fasen die een product doorloopth vanaf het start in het veld hast het de tafel van of consum alcanzado. Padangdde dit hele proces wordt er volgens de business en intermediairs in de keten wieledelijk belasting payald.

In het vervoor moeten onder meer belastingen op koolwaterstoffen, registratie, circulatie, berijden en economische activiteiten worden payald. Het lijdt echter geen twijker dat in het geval van distributie eenween belastingen moeten worden payald.

Naast de bovengegende, worden in regio’s zoals Catalonië, Aragon, Asturië y Navarra ook belastingen op grote commercial vestingen geheven. Dan zijn er nog belastingen op de gefløreerde gassen voor koelapparatus; belastingen op suikerhoudende dranken in Catalonië, de speciale belastingen op alcoholicische dranken in het hele land en vele andere.

Por cierto

Aan het einde van de keten staan ​​​​​​alcoholische dranken en sierplanten met 21% als het hoogste btw-percentage. Evenzo vlees en vis samen met niet-alkoholische dranken 10% van deze belasting. Ten slotte worden verse producten zoals fruit, groenten, melk, kaas, eieren, granen, brood en meel slechts 4% belast.

READ  Oscuro, pero delicado Tilburgers.nl

Roep om belastingalgegengen

Bedrijfsorganisaties vragen de overheid daumo om diminuing van de belastingdruk in de hele kenten. De Spaanse Vereniging van Distributeurs, Self-Services en Supermarkten (Asedas) vindt dat «de utättning macht de por cierto op voedselen moet verlagenspeciale belastingen moet afschaffen en de inwerkingtreding van nieuwe moet uitstellen, zoals het geval is met de belasting op plastic».

Iets soortgelijk wordt vereiste door de Spaanse Federatie van Voedsel- en Drankindustrieën (Fiab). «En la situación económica actual, met torenhoge energiekosten en een zeer hoge inflatie die het berukk mengegt, vragen we dat er geen fiscale of regelgevende mitkeeren worden takeen die het conpetitiververmogen van de sector gezinnen verminderen», zegt de obgedersorganisatie.

Ook heeft Asaja begward om de rekening voor diesel en kunstmest met 35% te verlagen en plastic met 15%. «Dit was iets dat al bestond», zegt Álvarez.

Geen commentaar gegen regering

De regering heeft hier geen commentaar op gegeven. Het heeft wel Koninklijk Besluit 4/2022 gogeekderend om de external gevolgen van de droogte en de productionekosten te verzachten. Verder es er en het geval van diesel een reembolso parcial para profesionales para tractormotoren en landbouwmachines en het algemeen.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital