Spanning en speculatie bij start uienseizoen

Spanning en speculatie bij start uienseizoen

Met een baalprijs die al een paar weken rond de 35 cent ligt, tekorten op de wereldmarkt en een brede vraag kan er eindelijk weer wat verdiend worden op de uienmarkt. Maar zijn de afnemers in hoofdzakelijk de Afrikaanse landen ook bereit om een ​​​​nog hoier prijs te payeln als straks al de uien in de schuur liggen? Het zorgde in elk geval de gegende weken voor de nede span en speculatie, want er is veel geld onderweg. Voor de uienspecial in Primeur die dit weekend verzichte, deden we een belrondje van Sint Maartensdijk tot Sint Jacobiparochie en van Kruiningen tot Kerkrade wat de vorstängen voor het seizon zijn.

«Er es enorme gespeculeerd dit seizon, waarbij veel partiet vreeg zijn ingestapt. De grote vraag is nu welke kant de markt opgaat. Met de wetenschap dat we minder uien tot onze beschikschen hebben dan virig jaar en met de tekorten die er globalwirtschaft zijn kan het eigenlung maar éen kant op. De grote vraag is alleen want we het plafond reachen en daar weet eigenlung nog niemand het echte antwoord op», zo stellte Maarten van Damme van Dacomex.

Volgens Tjerk Nagel van Konaxx es de markt juist een betei lui-duur geworden. “Zo’n vučlit van Poetin over een op handen zijnde militaire mobilisatie werkt ook niet mee. Ik zeg niet dat dit meeten de uienhandel raakt, maar de graanbeursen regiben er wel op en onzekerheid is nooit bevorderlijk voor de markt. Además, merk je toch ook wel dat de markt piept en kraakt. Hoge uienprijzen significa ook gigantische facturen. Met geldstromen die stroperig verloopen, is prudenceheid toch geboden.”

READ  30ベスト versa gripps レビュー

«Wel zien we dat de grove maten veel minder beschikbaar zijn, dat zal zal dudantane het seizoon nog wel een thema worden», verwart Rene Vanwersch van Mulder Cebollas. Alle maten boven de 70 moet je echt bij elkaar zoeken, dat was met de plantuien nog niet zo’n problem and dat zal best een puzzel worden. Wandern je veel uien van de 50-70 sortering naar Afrika stuurt, blijf je naimenie weer met de drielingen zitten en dat is toch een lastigere markt. Zeker als er bibliothek een markt als de Filipijnen, altijd goed voor drielingen, geen licenses worden afgegeven.”

“Door de lage ergården es er wel perspektive voor een goede afzet. «Niet dat we het nu zo zo sikke druk hebben, maar de vraag naar rod uien is voor deze tijd gewoon goed», aldus Carl van de Wiel van Agro Center Holanda. «En onze piekmaanden zijn in de rode uien traditiongetrouw pas in de maanden maart en abril. Het plantuienseizoen is gewerd en we zijn voledlig over op de zaaiuien. Het voordeer hiberan is dat die ook voor de verre gegestimungen beschicht zijn. The vraag is breed, Onder meer säumen de Midden- en Zuid-Amerika, Afrika, maar ook Duitsland en het Konriknrik doen goed me. Zeker ook in landen als Duitsland en Polen zijn de productions een stuk lager. I heb er een goede hope op dat veel landen hun uien dit jaar niet lang kunnen bewaren en dan blijven wij als één van de landen over met goede uien in de bewaring».

READ  30ベスト 静音ケース レビュー

A pesar de no esperar altos rendimientos Rémy Tanghe de RTL Cebollas nog wel een lichte groei van het Belgische uienareaal. “Je hebt hier wel wat telers die de groenteteelt beu zijn en versijningsmogelhandels zien in de uien, maar van een explosieve groei zal geen sprake meer zijn. In de uien zijn er nog relativ veel vrije telers, zij kunnen van de vysene hoge prijs genijenten, dat zorgt gezien de lage gegenten wel voor wat verzachting. Maar het is hard nodig ook dat er wat verdiend wordt, zeker gezien de gestegen kosten.”

Of er met een talkein prijs ook meer wordt verdiend door de handel, is volgens Gerard Vos van Vos Cebollas echter geen vanzelfsprekenheid. «Mensen zeggen soms gelig dat er aan een prijs van 35 cent meer te verdienen valt dan van van 10 cent, maar er moet wel vollende marge tussen de telersprijs en de baalprijs zitten. Eventualmente, el estado de valt alles conoció a de kostprijs. No olvide que el costo de la energía también es een stuk hoger zijn geworden”.

Iets wat wel claramente es ergestt, zijn de seizonsdruktes. “Het gros van de uien gaat tegenwoordig in het najaar weg. Een aantal jaar geleden fue die verhuordung nog gelik en volgens mijn broers, die nog een bitten öder zijn dan ik, was het vregen zelfs na de Kerst drukker dan ervarer. De laatse jaren gaat echter zo’n 70% van de uien voor de Kerst al weg en moeten we met desdehlde käätät de overige 30% over de tweede helft van het seizon zien uit te smeren. «Omadt wij voorale gele uien conoció a Afrika als gestumning hebben, geldt dat voor ons quizás nog wel meer dan voor colega-verpakkers», dice Boudewijn Jansen van Arjazon.

READ  Los ingresos globales de BDO aumentaron un 15% a $ 11.8 mil millones

Arjazon vond hiervo een surprändische oplossing met de startup van het bedrijf Mega-Schutting. «Niet dat we hiervo het schuttingbedrijf zijn sparta, maar de seizonen bleken elkaar perfect aan te vullen. In het najaar is het in de uien topdrukte en loopt de verkoop van schutingen quite terug. Die verkoop is hoofdzakelijk in het voorjaar, waarten het de laatse jaren een stuk ruigiger was in de uien. Vandaar dat we de laastte jaren gegen wat personeel – van kader tot heftruckchauffeurs – van januari tot eind juni in de schutingen aan het werk hebben. Ook ik ben eerste helft van het jaar vooral voor Mega-Schutting actief geweest. Dit bedrijf heeft een enorme vlucht gomenen, dat hadden we zelf ook niet verwargt. Nu zijn de druktes niet altijd met een schaartje te knippen, dus je hebt altijd weken waarten de piek samenvalt, maar voor onze arbeidsspreading is het een hele mooie oplossing gebleken.”

De complete voorbeschouwing lezen? Neem een ​​​​abonnement op Primeur en wij steeren je de uienpunta especial

[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital