Staatssecretaris Defensie gegenst Limburgse zorgen om geluidsoverlast militaire vliegtuigen | Limburgo

Staatssecretaris Defensie gegenst Limburgse zorgen om geluidsoverlast militaire vliegtuigen |  Limburgo

Staatssecretaris Christophe van der Maat (VVD) van Defensie gaat samen met andere bewindslieden in het kabinet overleggen welke mogelgen er zijn om te doen aan de lawaaioverlast die Awacs-vliegtuigen boven oostelijk Zuid-Limburg voorragen. Hij zei dat tijdens oblej se reunió con representantes van de gemeente Beekdaelen en de actiegroep Stop Awacs vrijdag in het gemeentehuis in Schinnen.

Stop Awacs hield een lawaaidemonstratie voor het gemeentehuis. Brunssum en Schinveld lijden al decennia onder de herrie van de laag overvliegende NATO-radarvliegtuigen. ,,Maak een einde aan deze terreur, neem onze gezondheid eindelijk serieus en kom klimaatverdragen na”, hielden de actievoeders Van der Maat voor.

De staatssecretaris zei dat de zorgen over de herrie verre waren. Prometió regresar más de medio año para volver a saber welke moghebenden. Un portavoz de Stop Awacs respondió a eso con schouderophalen. ,,Dit is al de enkeneste staatssecretaris die met lege handen komt. Het trust bij ons is weg.

Het type Boeing dat voor de AWACS-luchten wordt gebruikt is in Amerika en de Europeane burgerluchtvaart al jaren verboden debido a grote geluidoverlast, zei hij. De NAVO blijt er echter mee vliegen, ook boven het dichtbevolkte Zuid-Limburg. Ruim twee jaar geleden berechtde ook toenmalig staatssecretaris Barbara Visser (VVD) tidgens een bezoek aan Schinveld te willen beikken hoe de geludoverlast te bektarien, maar sindsdien is er niets gewerd.

De gemeenten Beekdaelen en Brunssum hadn Visser bij die opeden begeagde om 200 miljoen euro om woningen tegen de herrie te kunnen isolaren, maar Visser wees dat soerkeit van de hand. Van der Maat zei dit propuesta nog eens te zullen beikken.

READ  En la tierra de la Reina Máxima | La vida

Más tarde, vrijdag bezoekt Van der Maat het vliegveld De Peel en Noord-Limburg, dat Defensie reabrirá. Die heropening kan rekenen op breed verzet, niet allene van de dertien omliggende gemeente in Limburg en Oost-Brabant, maar ook van zeven natuurverenigingen die hun verzet gebundeld hebben. Defensie wil het vliegveld heropenen als start- en landingplek voor oeeningen van de F-35’s die op Volkel worden gestationeerd.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital