Tarweprijs kent neerwaartse tendencia – Landbouwleven

Tarweprijs kent neerwaartse tendencia – Landbouwleven

Raf Beyers, asesor bedrijfsontwikkeling en gestión de riesgos de United Expert, overloopt met ons de voedermarkten en el período del 21 de noviembre al 11 de diciembre (semana 47 a 49).

Lagere koolzaadproductie en Canadá en Australia

“En Europa, wordt koolzaad se procesa al máximo. Er wordt verwacht dat dit zo zal zijn tot de nieuwe oogst. De prijzen van ruwe olie en van Vegetable oliën, zoals palm- en zonnebloemzaadolie, zijn gezakt in de tweede helft van november, maar er wordt toch niet direct op een verdere daling gespeculeerd”, beschrijf Raf Beyers de la situación actual.

De koolzaadprijs op de Canadese beurs (Winnipeg Canola) is recentelijk terug gestegen, omdat volgens Statcan (de statistische organisatie in Canada) de produktion geschat wordt op 18,7 miljoen ton te opseite van beforee schattingen van ruim 19,1 miljoen ton. Además, la cosecha récord esperada en Australia ahora se estima en 7,3 millones de toneladas, que es considerablemente más baja que la estimación optimista de hace unas semanas de casi 8 millones de toneladas. El prijs van raapzaad es desde el principio de diciembre gezakt door de lagere tarweprijs en vooral door de lagere notering van bioetanol. De vraag naar raapzaadschroot blijt echter hoog en, omdat ook koolzaadolie goed in de markt ligt, ondersteurt dit nu de lagere prijs.

Minder vraag naar sojaolie

En de Verenigde Staten (VS) werden in de tweede helft van november veel sojabonen procesado (crushen) en ook de export liep goed. «Los ruidos recientes sobre los bloqueos debido a Covid-19 han fortalecido la demanda de China», dijo Beyers. «Vanaf eind diciembre komt er wel conpetitione aussin Brazili, waar de oogstvooruitzichten nog altijd zeer goed zijn. In Argentinië daarentegen blijt door de droogte de voorgete erälkeit laag.”

READ  Rembrandt-attractie en Amsterdam nu ook beschikbaar en español en ruso

Op de savannas van Mato Grosso (Brazilië) está en ieder geval een record surface area soja ingezaaid en als het weer mezit, wordt er nasboanen Brazil vanaf begin volgend jaar veel soja aangeboden.

Raf Beyers: “De tegenvallende vraag naar sojaolie, in combinatie met een lagere prijs voor ruwe olie, doet de prijs van sojaolie zakken. Debido a esta palabra, er minder gecrushed, en verkleint het aanbod aan sojaschroot.”

Voldoende maïs drukt prijs

«Door het verlengen van de graindeal kunnen de sterk importerende Europeane landen, zoals Spanje, Italie en Nederland, voldeende maïs aankopen. Por lo tanto, loopt de Matif-prijs (Marché à Terme International de France) niet verder op. Er moet en Ucrania echter nog veel geoogst worden…», dice Raf Beyers.

De mogelijk goede oogst in Brazili die de mindere oogst in Argentinië ruimschoots zou compenseren, drukt de prijs voor levering in het voorjaar van 2023. In Zuid-Amerika heeft de inzaai door de droogte wel gegelopten opgelopen. De vraag de China kan ook lager worden puerta de malestar económico.

“De maïsprijs heeft a partir de diciembre niet kunnen standhouden, mede door de dalende tarwe- en gerstprijs. Het aanbod de Ucrania zou echter nieller kunnen opdrogen dan versgecht als de oogst er zo slecht bilbeit voruitgaan. En dat kan dan weer prijsverhogend werken. De teneur blijf dus echter, net als bij tarwe, licht osunola tendencia es dus dalend.”

Geen prijsstijning voor tarwe

Het nieuws van de slechte start van de tarweteelt, de lagere erlekend in Argentinië en de onzerheid over de erlekent en kwaliteit van de Australische tarwe zitten aparentemente al in de koers verrekend. Volgens het Mars-bulletin (opvolging van het weer en de gewasgroei in de EU) van 21 noviembre zou het ingzeaide areaal in Europa dan toch niet hoger zijn dan dat van vorig jaar.

READ  Transport Online - Nederlandse exportadores sorber puerta puerta orkron

Het extra aanbod from Australien overtreft de veel lagere vergaret export from Argentinië. Rusland moet nog altijd veel tarwe verkopen en er is ook wat prijsdruk door competition met de gerst. De krapte op de wereldmarkt wordt dørmer minder bedreigend.

Beyers: “La tendencia neerwaartse muere a partir de diciembre werd ingezet, heeft zich doorgezet, met als kers op de taart de verwargete recordopbrengst in Australie en de wellicht al bij al meevallende kwaliteit. Door de vogelgriep es er global minder van tarwe. De prognoses voor de internationale reserves worden ook durchreum ergekend. Vanuit Europa (EU en Zwarte Zee) es het aanbod ruimer en dat laat momenteel geen prijsstijning toe. Ook de stronge euro drukt op de tarweprijs.”

ana vandenbosch

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital