Tite, de man die de Brazilianen ook eficiente liet spelen

Tite, de man die de Brazilianen ook eficiente liet spelen

Adenor Leonardo Bacchi, kortweg Tite (61), heeft naar eigen zeggen lang nachtmerries gehad van de quartfinale in Rusland vier jaar geleden. Brasil-Bélgica: 1-2. Dat Tite die uitschakeling als Braziliaans bondscoach heeft overleefd, zegt veel over zijn status binnen de ploeg. Hij is geliefd bij de spelers, die ijverden om hem aan boord te houden.

Tite staat bekend als een peoplemanager. Begeesterend tijdens discursos. Ook op dit WK heeft hij zijn hele team mee in het verhaal. Alle 26 spelers maakten intussen minuten. Jawel, zelfs derde guardián Weverton.

Voor zijn discursos laat Tite zich inspireren uit alle hoeken. Cuando fue designado en 2016, la Seleçao le mostró a su equipo un video de LeBron James. El NBA-ster jugó ploegmaat Kyrie Irving aan. Die schoot en miste. James nam de rebote en wat hecho hij? Niet zelf het nemen shot, maar neuer de bal aan Irving geven, die de bal nu wél binnen knalde. “Dát is wat wij nodig hebben”, maakte Tite zijn ploeg claramente. Bajo el dobladillo werd Brasilia cuidador dependiente van vedettes als Neymar.

Opkijken cerca de Ancelotti

Qua trainerschap fue Luiz Felipe Scolari zijn leermeester – de twee jugó en een verleden nog samen bij Caxias. Pero su gran ejemplo es Carlo Ancelotti. En 2014, Tite estuvo en el Real Madrid. “Ancelotti me ha hecho mejor entrenador. Zijn filosofie, zijn tactiek, de manier omgaat hij met sterren omgaat: het was een verrijking”.

Tite es geen aanhanger van het jogo bonito; Eficiencia staat boven sprankelend voetbal. Maar een betej show, af en toe een tierlantijntje, dat kan hij wel enjoyëren. Waaram ook niet? Brasil es samba en blijt. Kijk maar naar hoe hij na del 3-0 tegen Zuid-Korea samen conoció a Richarlison de ‘duivendans’ op de wereld losliet.

De kritik laat hem koud. “Zulke dansjes zijn de taal van de jeugd. Somesen vinden het respectloos om zo te vieren, ik zie het als een blijk van wohren.” De Braziliaanse spelers vonden de move van hun bondscoach in elk geval ergegen.

Een grote naam es Tite niet en Europa. En Zuid-Amerika daarentegen boekte hij met of Braziliaanse topclub Corinthians het ene succes na het andere: twee keer landskampioen, Copa Libertadores, WK voor clubs na een gewonnen finale tegen Chelsea.

Toen bondscoach Scolari en 2014 después de 1-7-vernedering tegen Duitsland puerro Tite de gedoodverfde poghalder. Maar hij werd passeerd. “Ik was gefrustreerd, boos en vooral verdiertig”. Tite llegó en 2016 finalmente toch aan het roer van Brazilil. Zijn Honger naar reconocimiento es niet te stillen. ¿Le dio a Brasil la Copa América ook de worldbeker? Het zou de ultieme bekroning zijn.

Croacia – Brasilia om 16 uur op Eén

READ  30ベスト シャンプー ローズ レビュー

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital