‘Tuve zelf ook niet expect dat ik al zo snel een ATP-titel zou winnen’

‘Tuve zelf ook niet expect dat ik al zo snel een ATP-titel zou winnen’
Tallon Griekspoor Beeld BÉLGICA

Tallon GriekspoorBeeld BÉLGICA

¿Cuántos tenistas holandeses een ATP-títel hebben gewonnen? Tot voor kort interesseerde het Tallon Griekspoor geen zier. Na een tegenvallend debuutseizoen op het hoogste niveau was hij op zoek naar zelfvertrouwen. Niet uit de top-100 vallen, dat hield hem als nummer 95 van de wereld vooral bezig.

Maar toen hij deze week zijn naam na zijn amazing zege op het hardcourttoernooi van Pune, India, tussen die van Tom Okker (26 títulos), Richard Krajicek (17 títulos) en Sjeng Schalken (9 títulos) zag staan, besefte de 26-jarige tennisser dat hij tot een select gezelschap was toegetreden: hij is de twaalfde Nederlandse tennisser die een toernooi op het hoogste niveau wist te winnen.

«Dat is een bijønder rijtje om tussen te staan», dice Griekspoor desde su habitación de hotel en Melbourne, donde se prepara para el Abierto de Australia, el primer torneo de Grand Slam de la nueva temporada que comienza el lunes. ‘Ik had zelf ook niet verwart dat ik al zo snel een ATP-titel zou winnen.’

De Noord-Hollander estuvo condenado durante mucho tiempo a la gran región del circuito de tenis. Hij jugó de zogeheten futures (derde profniveau) y ganó acht challengers (tweede profniveau) op een rij, voordt hij vorig jaar de overstap maakte naar het hoogste niveau.

Op de wereldranglijst afgezakt

Mede door twee coronabesmetingen, een herida en vreegtijdige uitschakelingen draaide het seizon uit op een teleurstelling. Hij tuvo sinds augustus geen wiedsheid meer gewonnen op de ATP-tour y was op de wereldranglijst gezakt van de de 65ste naar de de 95ste plek. ‘Dit is ook een belangrijk signaal naar mesel: als ik fysiek en mentalal fris ben, kan ik met de goede jongens mee.’

Griekspoor koos bewsten voor het toernooi van Pune. En Indiase stad fue het deelnemensveld veel minder sterk bezet dan het toernooi in het Australisische Adelaide, dat gelijktijdig werd geholden en waar Novak Djokovic zegevierde. Griekspoor trof op weg naar de titel geen toptienspelers: zijn hoogst geklasserde tegenstanders waren de nummer 59 en 60 van de wereldranglijst.

‘Het had niet beter kunnen uitpakken’, zegt Griekspoor. Met zijn zege verdiende hij 250 punten voor de wereldranglijst en steeg naar plek 61. ‘Dat lucht op’, aldus de nummer twee van Nederland die eerste instant het goal had om zijn plek in the top-100 te værdben. Een plek bij de beste honderd tennissers verzekert spelers van participación aan de vier grandslamtoernooien en levert hen minimall 250 miles de euros aan prijzengeld op.

planificación herzien

De nieuwe ranking van Griekspoor force hem zijn planning te herzien. Aanvankelijk fue la intención del Abierto de Australia en una etapa de grava a la primavera en Zuid-Amerika y se enfrentaron a los retadores en su superficie favorita después del trabajo. Hij esperaba op die manier zo veel mogelijk punten voor de wereldranklijst te verdienen en zich optima voor te bereiden op het gravelseizoen in Europa.

Maar als nummer 61 van de wereld is Griekspoor obliga om in maart deel te nemen aan de sterk bezette hardcourttoernooien in the Masters-1000 categorie in Miami and Indian Wells. De Nederlander mag zijn eerste titel op het hoogste niveau dan binnen hebben, het toernooi in Pune pertenece at de kleinste toernooien op de ATP-tour, die in categorieën is ingedeeld.

De meste punten voor de wereldranglijst en het hoogste prijzengeld vallen te verdienen op de grandslamtoernooien (2.000 puntes voor de winnaar). Luego siga ATP-toernooien en Masters-1000 (1.000 puntos) y ATP 500-klasse (500 puntos), waarond het ABN Amro toernooi en Rotterdam valt. Griekspoor werd met zijn victoria en Pune beloond met 250 punten en negentigyudzend euro aan prijzengeld.

‘Ik heb tot maandag de tijd om te deciden of ik toch naar Zuid-Amerika ga of dat ik mij inschrijf voor Rotterdam (11-19 de febrero, rojo.) en op hardcourt blijf spelen tot y met Miami en Indian Wells. Als ik zo speel als värke week is er geen reden om te vluchten voor hardcourt.’

Entrenador Zonder een

De tennisser beleefde zijn voorijske vylodke zonder een coach aan zijn zijde. Begin diciembre brak hij conoció a Raemon Sluiter, die hem in Pune en Australia zou bijstaan. Zowel Dennis Schenk, otro entrenador a tiempo parcial, als de Belg Kristof Vliegen, die hij reciente toevoegde aan zijn team, konden er niet bij zijn.

‘Ik heb voor en na elke bewiedst veel contact met mijn coaches gehad en de tactische plangen van het eerste tot het laaste punt uitgeschreven’, aldus Griekspoor, die deze weken zijn physiek-trainer Bas van Bentum bij zich heeft. ‘Bas weet ook wel wat van tennis af. Además, heb ik ervaren dat ik tijdens de jijgenjes self met solutions kan komen als ik rustig en fris in mijn hoofd ben.’

Met zo weinig vershonen als hij vorig seizon afsloot, met zo veel geloof begint hij komende week an of Australian Open. ‘Mijn eerste ATP-titel pakken ze mij niet meer af en ik denk dat er genoeg spelers zijn, buiten de echte toppers, die in de eerste ronde liever niet oggenög mij staan.’

READ  Investigadores españoles han descubierto un nuevo mapa de Francisco Goya

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital