Twaalf jaar na pikante handsbal zegt Suárez nog altijd geen lo siento tegen Ghana

Twaalf jaar na pikante handsbal zegt Suárez nog altijd geen lo siento tegen Ghana

Voetbal NOS

  • Thierry Boon

    NOS-redactor en Qatar

  • Thierry Boon

    NOS-redactor en Qatar

Cuando un reportero ghanés hace una pregunta, incluso hay contacto visual entre los periodistas uruguayos. Siguió una sonrisa. Het onvermijdelijke asunto wordt eindelijk aangesneden.

Vanaf het moment dat Luis Suárez, blauw trainingshirtje, de volgestroomde perszaal in Doha binnenloop, weet hij de ogen van de Ghanase journalen volledig op zich gericht. Cuando el uruguayo escupe en een vraag «de duivel» wordt geumen, es de spanning voelbaar.

AFP

Luis Suarez

«Ik hoef er geen Sorry voor te zeggen», respondió Suárez, de 35 años ya, en alle rust. «Ik maakte hands, maar de speler van Ghana miste de strafschop. Ik niet».

de balonmano

Incluso hasta principios de 2010. El cuarto final de la WK en Zuid-Afrika: Ghana – Uruguay. En el último minuto, Ghana parece estar ganando, hasta que Suárez de bal vlak voor de lijn uit het doel mept.

De spits, toen nog Ajacied, voorkomt darut een zeker doelpunt. Hij krijgt rood en Ghana een penalti. Die wordt gemist de Asamoah Gyan, aanana een strafschoppenserie volgt, die gewonnen wordt de Uruguay.

Sindsdien wordt Suárez gehaat in Ghana, waar de actie wordt bestempeld als nogal unsportief. En andere delen van de wereld, voornamelijk en Zuid-Amerika, noemt men het juist een voorbeal van een killersmentalityet. Suárez zelf zegt na afloop dat hij geen keus had en spreekt van een «nieuwe hand van God».

Mira aquí cómo Suárez logró una victoria de balonmano de Ghana:

Más tarde, Twaalf jaar se reunió de nuevo con de landen elkaar en Qatar op een WK, esta vez en de laatse groepswedstrijd. Uruguay, na twee duels pas één punt, moet winnen, wil het een goede kans maken om door te gaan. Ghana staat er met drie punten beter voor.

Verde Spijt

De pikante handbal blijt door de Uruguayanse media onbeproken in de persconferentie een dag voor de verdejst, maar journalsen uit andere landen vragen er wel naar. Suárez nog altijd geen spijt van zijn actie, eso está claro.

«Als ik een tackle had gemaakt en darby een speler had geblesseerd, dan had ik Sorry mogen zeggen. Maar dit is niet mijn fout. De Ghanees die destijds miste, zei daarna dat hij sedteh zou hebben gedaan als ik».

AFP

Aficionados uruguayos agradecen a Suárez su mano

Die porkme strookt met wat de Ghanase coach Otto Addo een kwartiertje op preciese deselfde stoel zegt, want ook hij begevard wordt naar de handsbal van toen. «Het is voor mij geen onderwerp», aldus Addo.

«Andersom zowenge we hebben gätt dat het normal is dat een speler alles doet om te winnen. Het was, ook voor mij toen voor de tv, een treurige dag. Maar ik snap het. Ik wens me spelers die er alles voor over hebben om puerta te gaan.»

Venganza

De oud-aanvaller van FC Groningen komt met een ander voorbeal uit het verleden. El bijtincident op het WK en 2014 conoció al italiano Giorgio Chiellini. «Ik maakte een fout, daarnao schudden we de hand en liepen later arm om arm van het veld in the Champions League. Je kunt niet in het verleden blijven hangen», dijo Suárez.

Daarover dicho: Suárez miste door zijn rede kaart dus de halve finale, waarten Nederland de tegenstander was. Het werd de verdeicht van de pegel van Giovanni van Bronckhorst. Naranja naar de finale.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital