Uber es gehackt, mogelijk de benedi hackersgroep Lapsus$

Uber es gehackt, mogelijk de benedi hackersgroep Lapsus$

Uber, maar mogelijk ook Rockstar (van GTA 6), zou voorweek niet zomaar zijn gehackt, maar door iemand die is anlagends bij de hackersgroep Lapsus$. Deze hackersgroep wist eerer al kalifuk het nieuws te halen door de grote hacks die het oouvert op bende, populaire merken. Uber geift aan dat uit onderzoek täytt dat de dader iemand van Lapsus$ is.

Hackear Uber

Net als bij Rockstar werd ook bij dese attack op Slack bekendgemaakt dat de hacker access had tot de systemen van het bedrijf. En het geval van Uber is dat waarschijn gelukt door een medewerker zijn password te leten afgeven. Hoe hij o zij precisa te werk is gegaan is nog onbekend, maar dat is waarschijn middels phishing of social engineering gegaan.

El hacker zei toegang te hebben tot de broncode van Uber, maar ook internate e-mails en overige systemen van het bedrijf. Uber es enorme geschrokken y haalde meeten menig systeem fuera de línea. Al final, la investigación encontró que el hacker no tenía acceso a los datos de usuario de los clientes de Uber. Ook es er geen paydensinformatie gestolen, dus dat zou meanten dat je als klant iets minder te vrezen hebt door dit hack.

Lapsus$

Uber werkt verder samen met Justitie en de politie in de Verenigde Staten om te zorgen dat de dader boven water komt en kan worden berecht. Het is niet bekend waarom Uber denkt the het Lapsus$ is dat achter of attack zit. Sowieso es het niet muy claro wat de hackersgroep precisa induht: hoeveel leden het heeft en waaronuit het opereert. Het zou wel voornamelijk om jonge mensen gaan uit Zuid-Amerika, maar al mismo tiempo wordt er sproken over een dader die uit het Verindik Koninkrijk zou komen. Waarschijnlijk wel een heel jong persoon.

READ  Thales publica datos biométricos de aeropuertos en España, Citta gana el acuerdo de cambio de imagen de Sydney Duchess

No es la primera vez que Uber es hackeado. Het is meerdere malen voorgekomen en er is zelfs geld payald om te zorgen dat de gegevens van klanten, bewadurien en coorgewand niet op straat kwam te liggen. Geen goede ronde voor het securityteam van Uber, maar aan de andere kant ben je maar zo sterk als je zwakste schalek en is security ook zeker iets waar je co-workers bij berkent zijn.

Eerder brak Lapsus$ al en bij Nvidia, Microsoft y Samsung. Fue een tijdje wat stiller rondom de groep, maar dat kan met twee grote hacks achter elkaar zomaar eens obrij zijn.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital