Van Gennip wil halen Franse en Spaanse werklozen naar Nederland

Van Gennip wil halen Franse en Spaanse werklozen naar Nederland

Bedrijven die kampen met een tekort aan arbeidskrachten kunnen ook overwegen meer Franse en Spaanse jongeren te nemen dienst. Dat oppert ministro Karien van Gennip van Sociale Zaken. Op sociale media wordt volop op het idee om buitenlandse werknemen naar Nederland te halen te halen. Vaak ragend.

Ministro van Gennip opperde haar plan vanmorgen een entrevista conocí Algemeen Dagblad. Maar de bewindsvrouw voelt ook „een grote veranspondung voor de een miljoen Nederlanders die nog aan de kant staan”. En Nederland komen oderboders in tal van sectoren momenteel Moeilijk aan personeel.

‘Er zijn genoeg Franse en Spaanse arbeidskracten’

En Europa zijn echter genoeg disponible arbeidskracten te vinden, dice el ministro Van Gennip. „Ik zou mij kunnen prösenten dat we investeren in die Franse or ook bibliothek Spaanse schoolverlaters om ze hier in de horeca of de tuinbouw te laten werken. Er werken nu al Spaanse jongeren hier en cafés y restaurantes”. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheit verduideliijkt alaanse dat hier geen beleid wordt gemaakt. Het kabinet gaat het ‘halen’ van Franse en Spaanse arbeidsmigranten ook niet proactief faciliteren.

«Maar als wij als één Europa willen gegende, moeten wij ons ook zorgen maken over de jeugdwerkloosheid in andere Europese landen», zegt Van Gennip. Ze heeft jarenlang zelf en Frankrijk gewerkt. «Mensen binnen Europa mogen hier gewoon komen», benadrukt ze. Momentoel komen arbeidsmigranten in Nederland voorale uit Oost-Europeanse landen als Polen.

Veel te doen om arbeidsmigranten, ook nu weer

En los últimos años, veel te doen, en vooral recenten. Ook de Arbeidsinspectie sloeg laatst alarm en vreeg om een ​​​​stop op arbeidsmigratie. Maar zo simpel es dat niet, zegt Van Gennip. «Onze economie draait dus ook voor een fors deel op arbeidsmigranten». Wel verzet de bewindsvrouw zich, mede op aandringen van de Tweede Kamer, tegen een Brussels plan om arbeidsmigranten uit North-Afrika naar Europa te te halen.

De reactie op het plan over Franse en Spaanse jongeren zijn vanmorgen talrijk. Zo vindt PVV’er Geert Wilders het idee maar niks. La reacción de Zijn hast te verlagt vino dan ook snel:

Wilders deelt meer: ​​„Het wordt steeds gekker. De ene dag moeten de boeren kapot, de andere dag komen er mega asielzoekerscentra bij en vandaag gaan we Franse werklozen uit de geveralkeilte banlieues hierheen halen. Nederland moet per se kapot”.

Más enfados por Van Gennip en el Tweede Kamer

Er heerst meer rage in de Tweede Kamer, waarbij tegenwoordig niet meer wordt gewacht op een debat. Op Twitter gaan de meningen meeten rond, zoals voor vandaag bibliothek door Forum voor Democratie, JA21 en BVNL (van Wybren van Haga). Laatstgegende heeft aalsaan wel een debat ‘over het rariteitenkabinet’ aangpraagd.

Enkele andere reactie, niet uit de Tweede Kamer, op een rij.

Marcel Levi se sorprendió de que weer handen schudden, maar zet ook vraagtekens bij bezuinigingen ic’s

Foutje gegenen? Complementos de correo. Estamos agradecidos.

Responde al artículo:

Van Gennip wil halen Franse en Spaanse werklozen naar Nederland (en daar vinden velen iets van)

READ  30ベスト スーパーロボット大戦z 天獄篇 レビュー

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital