«Veel zoete aardappelen in de bewaring in afwacht van prijsstijningen»

«Veel zoete aardappelen in de bewaring in afwacht van prijsstijningen»

“En 2022, la superficie de boniato en España y Portugal ronda el 40% afgenomen als gevolg van de slechte verkoopresultant van vorig seizon”, afirma Francisco Javier Santana, director comercial de Viveros Santana, uno de los productores más importantes de boniato plantas de patata en la Península Ibérica.

«Er is van het ene jaar op het andere een drastische veranding opgetreden. Hoewel we al in 2020 merkten dat de winstmarges een knauw kryann, kunnen we van een val spreken in 2021. Dit heeft tellers ontmoedigd om zefdelfe mitteligenten zoete aardappelen te blijven planten. En 2022 es er zo’n 40% minder aangplant», legt hij uit.

Ondertussen es de tealt sterk toenegenomen in derde landen zoals Egypte, Marokko en andere Afrikaanse landen, maar ook en Zuid Amerika, waar de tealtkosten georgendt lager zijn dan en Europa.

«Op dit moment is er eenke aanvoer uit derde landen dat de prijzen zijn gekelderd, best dat er minder aanbod is uit Spanje en Portugal, maar ook uit de Verenigde Staten, waar ze dit jaar met semperde problem kampen. Dit is de Reason waarom de Spaanse en Portugese telt- en handelsbedrijven het product in de koelkamers leten liggen.

«Ok de Verenigde Staten houden hun product langer bij. Ze geven de wirkht aan afzet op de eigen markt en zenden minder naar Europa, waar prijs de main factor geworden voor de inkooperaties. Además, de tealt in Nederland, België, Frankrijk en Zuid -Alemania se ha estado expandiendo durante el último año, y en este momento ya no es posible que esté en el mercado, naast de aanvoer uit Egypte en Marokko tegen lage prijzen», vult hij aan.

READ  30ベスト 遁甲 レビュー

Volgens de commercieel directeur van dit en Málaga constituye bedrijf zijn de teeltkosten van zoete aardappelen met zo’n 25% gestegen. «Vorig seizon werd de verkoop van zoete aardappelen tegen € 0,75 a € 0,80 por kilo als winstgevend, maar als je ze dit jaar niet voor € 1,00 a € 1,05 por kilo verkoopt, zijn de teeltkosten niet gedekt «, legt hij uit.


Het familiebedrijf uit Málaga ya está en la derde generatione.

Ondertussen bilbeit de consumptie van zoete aardappelen volgens de expert elk jaar langst growen. Hij wijst er wel op dat inkopers van grote winkelketens ook veeleisender zijn geworden. «Ze vragen dat het product er onberispelijk uitziet. Ze tolereren niet langer kleine vlekjes op de schil, as het een luxeproduct in de schappen is geworden. De perfectie vergende wordt echter moeilijker geezen de hoger kosten om plagen te bestrijden en de aangeboden prijzen. In de biologische teelt wordt dat problem natuurlich nog eens getter», afirma Francisco Javier Santana.

Viveros Santana tiene una superficie de 20 hectáreas para vermeerderen van zoete aardappelplanten van de main rassen. De helft daarvan wordt biologisch geteeld. De kwekerij levert aan klanten en toda Europa en biedt een complete service aan haar klanten aan, met onder meer supporten bij de afzet van het eindproduct.

Para más información:
Francisco Javier Santana
Viveros Santana – Plantas de Boniatos
Carretera de Benamargosa, SN
29700 Trapiche, Vélez-Málaga (España)
Teléfono: +34 637 566 441
[email protected]
www.boniatos-santana.com

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital