‘Vine en un mal cálido’

‘Vine en un mal cálido’

levi duchman

NOS Nuevos

  • Margarita Mohr

    Corresponsal Midden-Oosten

  • Margarita Mohr

    Corresponsal Midden-Oosten

Jarenlang werd Israël in de regio geezen als grote enemigo. Maar twee jaar geleden sloot een aantal Arabische landen verkaufen met de Joodse staat – de Abraham-akkoorden. Vijanden werden ineens bondgenoten – en niet alleen op papier, attein in de Emiraten. De Joodse gemeanschap grow en bestaat nuit zo’n 10.000 personen. Zelfs israelíes voelen zich er thuis.

De nieuwe koosjere supermarkt, de koosjere restaurants, een synagoge y een snel creciente escuela Joodse; rabbijn Levi Duchman es trota. Pero lo más destacado del año pasado fue la boda toch wel zijn. 1500 genenodigden van verschiedelden culturen en achterden, rabbijnen uit Iran en Amerika, die samen de traditionaleel Joodse beluifd van de rabbijn en zijn bruid Lea Hadad vierden.

«Dit was zo personal, zo bijønder», dice Duchman. «Todos hombres con otras tradiciones, antecedentes religiosos, diferentes culturas. El mensaje fue claro: todos somos diferentes, pero es importante conocernos y aprender unos de otros. Así podemos trabajar mejor para nuestros hijos».

Zijn bruid Lea Hadad tenía geen idee wat ze kon erekke van een leven en Emiraten. Ze groeide op in België, woonde in Israël en veuisde na de wedding. «Llegué en un mal cálido. Het eerste wat ik völdt toen ik hierarriegerde is hoe welkom ik hier ben. Een snel gewegung Joodsgegemeenschap in een Islamitisch land, in het Midden-Oosten, dat is een mooie chalseige waar ik deel van wil uitmaken «, dice de dochter van de opperrabbijn van Brussel. Ze gereucht zich op het organizeren van activiteiten als de mega challah-bake (een bakcompetitie) zoals ze dat altijd met haar moeder in België deed.

Uit New York werd een populaire klezmerband ingevlogen. Toen Duchman zijn Emiraatse vriend Abdullah Almaazmi op de dansvloer trok, wist hij even niet wat hem overkwam.

De video van de rabbijn es zijn vriend in witte tobe die samen dansen ging viral op sociale media. La corresponsal Daisy Mohr se reunió con amigos en Dubai y miró hacia atrás:

Dansende rabbijn Duchman y zijn vriend Abdullah gaan viral

Adi Zamir en zijn gezien verruilden ruim een ​​​​half jaar geleden hun huis in Tel Aviv voor Dubai. «Dit had ik verreicht nooit gedacht, dat ik hier ooit zou wonen», dice hij op de bank in zijn huurappartement. «Voor ons Israëlëans was het tot twee jaar geleden verboden om hier te komen. Had je me dit vijf jaar geleden verteld dan had ik je keihard uitgelachen». Prachtig vinden de Zamirs de glimmende stad vol mooie auto’s en hoge building. «Él también fue een droom die uitkwam. Dit kende ik alleen uit films en van de tv».

READ  30ベスト pc2 6400 4gb レビュー

Voor Zamir gaf de strategische locatie de doorlag. Para trabajar en la industria diamantina es Dubai, zo handig gelegen tussen Europa en India, ideal. Een paar keer por semana krijgen hij en zijn vrouw telefoontjes van anderen die overwegen te verhuizen. «¿Hoe is het daar? Veilig genoeg? Dat soort vragen. Ik moedig ze aan. Dit is een goede plek om zaken te doen. Ik voel me hier veiliger dan thuis, het is kalm en belastingvrij».

Familia Zamir

Adi Zamir y su familia

Zijn twee tienerdochters gaan naar een internationale school omdat ze te oud zijn voor de Joodse lagere school die recientemente werd gebohren. El primer día en la nueva clase fue incómodo para los más pequeños. ‘Zo, en waar kom jij vandaan?’ le preguntaron ‘Israel’, zei ze. Iedereen kek verrast. «Sommigen vonden het een begeit een raar maar anderen zeiden, oh, wauw. Wauw, Israel».

Ze is blij met haar nieuwe vriendinnen uit Libanon en Zuid-Amerika en gaat in het weekend naar het strand. De Zamirs dice stuk voor stuk dat ze last maanden geen ungemätkelijke situatiens hebben meemaekat. Adi Zamir: «Ik heb nog niet gehad dat iemand iets onaardigs zei omdat ik Joods ben of uit Israël kom».

Elke vrijdag gaat het gezien naar de synagoge en daar meetupten ze dan de rest van de gemeenschap. In een villa wordt er gebeden en daorana samen gegeten.

‘Esto es increíble’

Volgens Duchman wonen er nu naar schatting tientuyzend Joden in de Emiraten. Hunderdyuzenden komen op bezoek. «Als je naar de Joodse demografie van tachtig jaar geleden kecht in deze regio dan had je grote gemeinschappen in Libië, Libanon, Syrië, Marokko, Tunesië, die zijn er niet meer. Maar dat er nu zo snel een nieuwe gemeinschap growt in het Midden -Oosten, eso es genial”, dice Duchman en het koosjere restaurant van een hotel en Dubai. Verderop schuift een groep turistas israelíes aan om aan het koosjere buffet te beginnen. Los turistas vienen en grandes grupos para explorar este mundo desconocido. Hacen safaris en el desierto, compran en los centros comerciales y exploran el mundo desconocido.

READ  Spaans toerisme laat dalperiode coronapandemie achter zich

Shimon Ben Shitrit heeft een menú especial gemaakt voor zijn gasten. «Veel turistas, todo tipo de delegaciones israelíes en zakenmensen. Echt waar, el el cielo es el limitevoor de koosjere keuken en los Emiratos».

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital