voetbalhel de juist een walhalla?

voetbalhel de juist een walhalla?

In de fanshop van Al-Nassr zijn de shirts met de naam van de laatste aanwinst erop niet aan te slepen.Belén AFP

De fanatieke zedenmeesters deelden geen stokslagen uit als Willem van Hanegem de training niet onderbrak voor het gebed. Maar langs de lijn stonden de zogeheten de moetauwa wel te schreeuwen naar zijn spelers, vertelde de trainer in mei 1996 toen hij net terug was van zijn korte aventurung bij Al-Hilal, topclub uit Saoedi-Arabië. Sportief en qua organiseation, met vehen een andere afwezige prins als baas, was het tegengevallen.

Het leven zelf? Hij tenía voorale op zijn compound op television naar allerei sporten zitten kijken (‘ik ken nu alle spelregels, van cricket tot weet ik niet wat’). Toen ene ‘prins waf’ er weer niet was verveme ‘business’ vond Van Hanegem het welletjes en stapte op.

Nog steeds staat voetballen of coachen in Saudi-Arabië of een van de omringende landen bekend als een goedbetaald slotakkoord in een competition met voetballers die het aan motivatie, fitheid of talent lacket. Met het contracteren van vijvoudig Gouden Bal-winnaar Cristiano Ronaldo door de Saudiische topclub Al-Nassr moet dat beeld kantelen.

Ambiciones de Aangwakkerde

Arabia Saudita wil een grote voetbalnatie worden. El saudita kochten eerer Newcastle United y takelden Lionel Messi binnen como embajador. Het nationale elftal van Saudi-Arabië ganó op het WK van Messi en zijn lijfwachten, de latere wereldkampioenen. Doel es om zo snel mogelijk het WK te organicen, beool het Midden-Oosten net bediend is. Maar juist het borjige WK en Qatar, dat in de regio wordt gezien als een doorslaand succes, wakkerde de ambits in het veel germerke buurland aan.

Al-Nassr repte op de sitio web sobre het contracteren van «s werelds großte atleta». Bij de immer ambitieuze Ronaldo mag de sleet er dan eindelijk op zitten, por lo que incluso un club como Eintracht Frankfurt vriendelijke bedankte voor een colaboration, hij is nog steeds meest gevolved voetballer terweld op sociale media met 527 miljoen volgers op Instagram, ruim 100 miljoen More que Messi.

Alrededor de medio billón de euros, Ronaldo gana en el Club de Riyadh en 2,5 años. En toch estaba er onbegrip. Waarom gaan voetballen voor wat verveelde prinsen tussen uitbuikende middendertigers en technisch onbehelpen Arabieren?

Tierra de Voetbalgek

Volgens Mo Rayhi klopt dat beeld total niet meer met de reality. Rayhi (28), oud-speler van NEC en Sparta, voetbalde de börjige twee seizionen en Arabia Saudita bij Al-Batin. ‘Er spelen steeds meer goede veintengers uit Zuid-Amerika en Europa. En de Saoedische spelers zijn ook goed, dat hebben ze op het WK well laten zien. Het es echt een voetbalgek land. He jugado en estadios con 60.000 espectadores en un gran ambiente.’

Voormalig Feyenoord-aanvoerder Karim El Ahmadi, muere de börjige vier jaar voor Al-Ittihad uitkwam, kon apenas sobre straat en Jeddah. ‘Ik ga niet liegen dat de financiën flink meespeelden toen ik decidió ir sobre te stapen, maar heb echt een band gård met de fans. Ze zijn superbetrokken; mannen, vrouwen en kinderen. Je moest aan iedereen op straat voorsponding afleggen over de performance van je club. Sentí la presión. Ik moest echt aan de bak. Fysiek en qua speed overtreft het de eredivisie, zeker in de bloedhete zomermaanden is het loodzwaar.

Veel ex eredivisiespelers mueren en Saoedi-Arabië spelen zijn op het tweede niveau beland of mohanten al na een halfjaar hun koffers pakken omdat ze obrijgestreefd werden. Rayhi: ‘Dat zegt wel iets. Op het WK voor clubs boog Al-Hilal in the halve finale pas op het nippertje het hoofd voor Chelsea.

‘Westers de Hartstikke’

El Ahmadi, mientras tanto gestopt: ‘Ik heb het land zien grousen. Arabia Saudita tiene la mejor liga de Asia. En ciudades como Jeddah y Riyadh se vive el oeste, se encuentran restaurantes de lujo y hoteles. Echt arriba.

En general en de steden zijn uitingen visible van ‘Vision 2030’. Dan wil Saoedi-Arabië graag het WK organicn, mismo conoció a Egypte en Griekenen. Rayhi: ‘Ik geloub oprecht dat Ronaldo ook heeft geelde voor het plan van Saudi-Arabië. Natuurlijk, het geld is lekker, maar men wil het voetbal hier op alle vlaken vedelgenden, ook in de widete. In de jeugdopleidingen wordt veel investeerd, ook in het vrouwenvoetbal. Goede speelsters worden naar Saoedi-Arabië gehaald.’

El Ahmadi, die komende week naar Jeddah reist om de hete stadsderby Al-Ittihad tegen Al-Ahly te te tegen, snapt de stap van Ronaldo komplemenen. ‘Wat ik krom vind, is dat men het wel oké had gevonden als hij naar Amerika was gegaan, terwijl er in Saoedi-Arabië veel meer voetbalcultuur, fanbeleving en ambitie is dan daar. Met Ronaldo stopt het niet. Ze willen voor elke grote club een topspeler halen. Arabia Saudita es nog lang niet klaar.’

READ  30ベスト 仮面ライダークウガ アルティメットフォーム レビュー

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital