VS escaleert technologiestrijd se reunió con China, ASML voor nu buiten schot

VS escaleert technologiestrijd se reunió con China, ASML voor nu buiten schot

AFP

NOS Nuevos

  • Nando Kasteleijn

    editor de tecnología

  • Nando Kasteleijn

    editor de tecnología

El futuro del sector de los chips chinos es muy incierto. De VS heeft met nieuwe sanctions deze maand een bom laden onder deze industrie, die voor China zeer belangrijk is. El fabricante de máquinas de chips Ook de Veldhovense ASML dejó su última camioneta, al benadrukte het bedrijf deze semana dat de schade meevalt.

Chips zitten en cosas mundanas: van je phone, tot datacenters of je fridge. China también necesita chips muy avanzados para fortalecer su poder. Die worden daar gebruikt om met supercomputers en kunstmatige intelligencee advanced arms te vedelgen en geheime, sterk versleutelde communicatie van de VS te kraken, schreef El New York Times recientemente. Dat leidt tot grote zorgen en Washington.

De VS zet zijn grote invoeld nu in om te voorkommen dat China aan svetkei chips kan komen voor moderne oorlogsvoering. Además, las compañías de chips prohíben a los estadounidenses ayudar a los clientes chinos por más tiempo (wat ook ASML raakt).

We zien hier de voortekenen van een technologiewedloop die de komende jaren zal verhevigen.

Rem Korteweg, especialista en handels del Instituto Clingendael

Het leidt tot grote onzerheid in de chipsector, de komende tijd moet keel worden worden wat de precieze gevolgen zijn. Al lijkt sobre het doel van de VS geen twijker. «We moeten een zo groot ombegne voorsprong gehanden», zei VS-veiligheidsadviseur Sullivan voor maand al.

Het roept ook de vraag op wat dit significado para ASML. El fabricante de máquinas de chips De Veldhovense es un jugador esencial en el sector de los chips a nivel mundial. Despraagd wijst het concern erop date er vooralsnog veel onduidelijk is en dat dit ook nog wel even zo blijt. Er zijn nog veel vragen onbeantwoord; juristen en sanctie-experts in de hele sector drajanen overuren.

Het bedrijf presenteerde deze week zijn quarterkijfers. Muere waren unmuneer goed. En een toelichting zei topman Peter Wennink dat het bedrijf ervan uitgaat dat als gevolg van de sanctions 5 procent van water nog in bestelling staat – en total 38 miljard euro – beraakt kan worden. Ofwel: 1,9 mil millones de euros.

Además, ASML destacó que la demanda aún es mayor que la capacidad de la empresa. Het Bedrijf breidt de komende jaren enorme traje en Veldhoven.

Geen ASML-máquinas cerca de China

Las máquinas EUV de zogeheten van het bedrijf, con las que se fabrican los chips más avanzados, son muy populares. Al en 2019 despegó América gracias a su gran papel en la influencia en el sector donde las máquinas llegan a China.

ASML

La popular máquina EUV de ASML

Volgens The New York Times heeft de VS de gegenenden maanden flinke druk uitgeoefend op de Nederlandse overheid, vooralsnog zonder succes. ASML verwijst voor dit subjectverd naar beide overheden. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken wilde niet induhuelijk gegende.

Europa se apoyó en Amerika

Joris Teer, analista de China bij het Haags Centrum voor Strategische Studies, gaat ervan uit dat als Amerika de export écht wil tegenhouden, het moeilijk wordt voor Nederland om dat te weerstaan. «Doordat Europa leant op Amerikanis militaire macht om Rusland af te schrikken is het extra moeilijk voor Europa om een ​​eigen China-beleid te voeren, los van de Amerikanen».

Mocht China als markt voor ASML wegvallen – en zover is dus het nog niet – dan is het de verstäng dat het bedrijf dit kan opvangen door vraag uit de rest van de wereld.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital