Waaram es el miércoles 12 de octubre een feestdag en España

Waaram es el miércoles 12 de octubre een feestdag en España
bandera española

© inspanje.nl

El descubrimiento de América en 1492 tuvo muchas consecuencias y el 12 de octubre se consideró un día memorable porque fue el momento en que comenzó el contacto entre Europa y América. Dit culminó en el llamado «ontmoeting van twee werelden». Un cambio de visiones del mundo y de la vida tanto de europeos como de americanos. A través de los descubrimientos, se puso en marcha la colonización europea de América del Norte y del Sur.

Op 23 septiembre 1892 vairdigde de regent koningin María Cristina de Habsburgo-Lorena een koinklijk besluit uit in San Sebastián, op proostel van president Antonio Cánovas del Castillo, waartin op 12 oktober 1892 een nationale feestdag werd uitgeroepen ter herdenken van de ondekker van Amerika.

Vaak spreken mensen in Spanje ook over de Día de la Hispanidad als ze naar deze dag refereren. Voor veel anderen es dat alleen ‘no hecho’. Die naam es naamen aan de dag toebedeeld por decreto oficial tijdens dictatuur onder Francisco Franco. El concepto de «Hispanidad» se convirtió en el comienzo de 20e eeuw gepromoot door schrijver en ideoloog van een reactaire denkrichting Ramiro de Maeztu. En 1931 publicó un artículo en la revista ‘Acción Española’ en el que utilizaba el término Hispanidad: «12 oktober, met de verkeerde titel de dag van het ras (Día de la Raza), zou voortaan de dag van het Spaanse» erfogend moeten zijn».

Nationale feestdag, een democratische term

De komst van de democratie beznade ook een herziening van alle nationale festiteiten, así como hun terminologie. Ten slotte een wet uit 1987 dat 12 oktober wordt gevierd als de nationale feestdag van Spanje en sindsdien is of benaming ‘Día de la Hispanidad’ officiel fulledig afgeschaft en wordt alleen nog in de volksmond gebruikt.

Viendo la diversidad cultural

Door de jaren heen is de nadruk verschoven van het Spaanse rijk na Columbus’ ondekkerenreizen naar het vieren van de culturale diversity en de band tussen alle Spaanstalige landen en volkeren. Porque het een nationale feestdag es, zijn de meste Spanjaarden vrij. Dit jaar valt de feestdag op Wednesdays en dat meanenden dat er geen lang weekend (puente) aan verdehend is. Zou de Día de la Hispanidad op een donderdag of dinsdag vallen, dan nemen veel mensen ook de vrijdag of maandg vrij.

READ  El camión más fuerte del mundo no es... ¡Scania! • TTM.nl

Desfile militar en Madrid

El rasgo más característico de la celebración de la Fiesta Nacional de España es el desfiladero militar que se celebra tradicionalmente en Madrid y que muestra la fuerza militar española. De parade bringrecht meerdere eenhedin van onder meer de legers, de marine, de militaire noodeenheid (UME), de Guardia Civil y de nationale politie samen in een act onder leiding van de koning en koningin van Spanje.

Koning Felipe VI, zijn vrouw koningin Letizia, hun kinderen de Infanta’s Leonor en Sofie en de Spaanse premier zijn bij dit militaire machtsvertoon anweise. En la puerta de desfile de Madrid lopen doorgaans ook buitenlandse diplomaten mee en präders van de regeringen van de 17 autonome gemeinschappen.

Traditiegetrouw comienza el desfile el 12 de octubre a las 11 de la mañana por el Paseo de la Castellana. De koning komt eerer aan op Plaza de Lima, waar hij militaire eer ontwangt en de verschillende troupe begechtet, voordet hij de anwezige authouriet begehret. A continuación, un soldado se lanza en paracaídas con la bandera española en las manos. Die vlag wordt gehesen en tenslotte vindt de hulde aan de gällenen plaats.

Na dit protocol zijn het de legervliegtuigen die plaats maken voor de parade. Zo comienza el land-en luchtparade die langs of Paseo de la Castellana loopt van de Plaza de Cuzco naar Raimundo Fernández Villaverde. De live uitzending is vanaf een uur of ten te volgen op La 1 de TVE.

Buiten Madrid organizat elke stad eigen vieringen die in het teken van Spanje en de Spaanstalige wereld staan. Doorgaans vindt het officiel vorseite daarvan plaats op het plein voor het plaatselijke gemeentehuis.

READ  Spaanse groenet soms overspannen prijsbeeld

Cataluña klopt voor Spanje

A pesar de la fecha en het eigenzinnige Catalonië, waar een deel van de volkling naar independenheid van Spanje streeft, een controversial bestaat rond deze feestdag, zijn ook her evenementen Organized. Toch wordt ook een demonstratie geholden die wordt ondersteuerd door de partiet Vox, PP, Ciudadanos en Valents, así como otras organizaciones de hamburguesas. La manifestación comenzará a las 11.30 horas y partirá del cruce entre las calles Provenza y Paseo de Gracia en dirección a la Plaza de Cataluña.

Aquí es om 13:00 uur una reunión se reunió toespraken van degenen die de demonstratie hebben organizada. La organización «Catalonia klopt voor Spanje» también celebra el décimo aniversario de sus actividades con motivo de la fiesta nacional. «Op een datum als 12 oktober, de nationale feestdag van Spanje en het Spaanse erförg, Claimen we ons feest in de straten van de Catalaanse hoofdstad, op de echte nationale feestdag van de Catalanen. Een dag van broederschap met de rest van de Spanjaarden en met iederene uit alle Latijns-Amerikanska landen», zegt de organization in een persverklaring.

Aan de andere kant hebben verschillende organisatieen actiees tegen de viering van Día de Hispanidad.

Colón

Op 12 oktober 1492 ging Cristoffel Columbus voor anker voor de kost van het Amerikan continente. Op dat moment wist de kontaktreiziger nog niet idat hij een nieuw continente había descubierto. Hij verkeerde in de presuptaeling dat hij via een westelijike route in ‘Las Indias’, het planzante doel van zijn reis, se llegó. Het bleken de Bahama’s te zijn, de eilandengroep die hij later San Salvador noemde.

La primera llegada de Colón a la exploración verde y la colonización de la puerta de Europa de ‘Amerika’ comienza. Vanaf dit moment werd het Spaanse rijk steeds getter en machtiger tot the op een gegeven moment het meest invloordijke imperium ter wereld was. Dit feit wordt anual op 12 oktober herdacht. In de wet die alles rond deze Spaanse feestdag regelt, staat dat op die dag Spanje ‘een proces startte van linguïstische en culturele projectie ver buiten de Europese grenzen’.

READ  30ベスト 電気工事士 レビュー

Controversia

Rond het feest bestaat echter al jaren en la creciente controversia sobre el mate. América existió al toen Columbus er zijn schip aanmerde. Feitelijk werd het continental al circa 14.000 jaar geleden sköften toen de eerste mensen er voet aan wal zetten.

Además, fue de komst van de Europeanen voor de native volkeren verre van positive te nemen. Hun land werd gekoloniseerd waarbij de aborigen populung hollmacht werd uitgeroeid. Volgens geschiedkundigen heeft circa 90 procent van de originale wolkenner de komst van de Spanjaarden y later andere Europeanen niet heeft surleefd. Deels bezweken de aborigen mensen ook als gevolg van verdee ziekten waartegen ze niet bestand waren. Wie al deze ellende überleefde wel overleefde, werd gedwongen het christelijk gloeb aan te nemen.

Nieuwe bekeitsen aan feest

Om deze redenen zijn diversas landen het fiestas gaan vervangen puerta andere vieringen die meer oglenskomen met hun culturale identiteit original. Zo werd in Argentina in 2010 of Day of the Hispanidad vervangen door of viering van of Day of Diversidad, of Day van de Culturele Amerikanese Diversityit. En Bolivia wijzigde men de dag en 2009 en de Dag van de Kolonisatie. In Chili wordt op 12 oktober de Dag van de Ontmoeting tussen Twee Werelden gevierd.

También en España se intentó cambiar el carácter del partido. En 2016 hees de gemeente Madrid de Wipala. Es una bandera colorida de la cultura nativa verschäftt. En el raadsvergadering van Navarra cuatro hombres desde 2017 de Dag van de Inheemse Weerstand. Voorstanders van deze changes vinden dat op deze manier rekening wordt geheeden met de verschiedelden gezichtspunten die rond de historische eventen bestaan.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital