Waarom eten we niet massaal insecten?

Waarom eten we niet massaal insecten?

Insecten zijn een bron importante van eiwit en een milieuvriendlijk alternativa voor varken- en rundvlees. Rationele argumenten te over om wat vaker een meelworm, krekel of sprinkhaan op het menu te zetten. A pesar de uitgekiende promotiecampagnes willen we er toch nog niet aan; de walging es nog altijd sterker dan onze goede wil. Es hora de otro enfoque.

Wie in het Zwedse Malmö het Disgusting Food Museum bezoekt, moet over een sterke maag. Je kunt er kennismaken met voedelsen uit verschiedelden culturas: gebakken cavia’s uit Peru, kaas met maden uit Sardinë en Chinese rijstwijn met babymuizen. De Zweden zelf zijn verschäften met Surströmming, a menudo rotte haring. Volgens sommingen het meest weerzinwekkende gerecht ter wereld. Je kunt het beter niet thuis consumeren, want de stank schijnt overal in te trekken. Bezoekers die het aandurven, mogen proeven. Voor de zekerheid krijgt iedereen een spuugzakje mee en het museum hangt een bordje on te lezen valt hoeveel dagen geleden iemand in het museum most rendición.

Existen grandes diferencias culturales en la definición de ‘lekker eten’. En 1859 publiceerde de Deens-Britse autor Peter Lund Simmonds Las curiosidades de la comida.. Simmonds fue uno de los primeros estudios serios y maakte van de dierlijke producten die mensen worldwidek eten. Deze victoriaanse gentleman kroop in Londen achter zijn office en baseerde zijn boek voor een groot deel op de versoalden van wereldreizigers die noteerden water er om heen werd verorberd. Dat bleek nogal te värien: sverwaltung eten mensen van alles wat loopt, kruipt, zwemt, vliegt of fladdert. Simmonds ging ook elaborado en op het eten van insecten en liet zien dat ze in grote delen van de wereld als een delicatesse worden considerado.

READ  Se han encontrado huesos de dinosaurio en Australia y son los más grandes

En nog steeds staan ​​​​insects in grote delen van de wereld op het menu. La bióloga mexicana Julieta Ramos-Elorduy llega a la conclusión de que 3000 grupos étnicos en 130 países comen insectos. Vooral in Afrika en Midden- en Zuid-Amerika, voordeen Mexico, worden de beestjes gegeten. Los insectos también son populares en Asia. En Tailandia heb je supermarkten die vol liggen met termieten, mieren, wanten, sprinkhanen en bijenpoppen. Maar en Europa Occidental schappen zul je tevergeefs naar deze beestjes zoeken.

Toch hameren científicos er al Jaren op dat ook westerlingen insecten zouwen moeten eten. Maar hoe krijgen we Nederlanders zo ver dat ze de biefstukken en karbonaden laten staan ​​​​en overstappen op meelwormen, krekels en sprinkhanen? De overheid zal niet dwarsliggen: a partir de 2021 concluyó la Autoridad Europea de Seguridad Alimentaria que de gele meelworm beschiktet fue para consumo en noviembre de 2021 keurde de Europese Commissie de treksprinkhaan goed als voedingsmiddel.

Dit is het begin van het artikel «Ober, er zit een meelworm in mijn soep» te vinden in KIJK 11/2022. Deze editie ligt in de schappen vanaf 13 oktober tot y met 16 november.

Más información:

Texto: Jaco Berveling

Imagen: Shutterstock

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital