Waarom Europa de oude koloniale banden wil, moet, aanhalen

Waarom Europa de oude koloniale banden wil, moet, aanhalen
Internacional17 sep ’22 08:00Autor: Redacción web BNR

Ursula von der Leyen noemde het deze semana específica en su Estado de la Unión: Brussel wil steeds meer een geopoliteke speler worden in de wereld. Enerzijds om de influence van landen als Rusland en China op andere continenten tegen te gaan, en anderzijds om de eigen influence te groten. Detalle de Pikant: ex-coloniale heersers als Spanje en Frankrijk worden ingezet om deze belangen te behartigen.

De Spaanse Krant El Pais schreef er mand anterior encima. Als Spanje in de tweede helft van 2023 voorzitter is van de Europeane Unie, dan zal het erstalten van de band tussen Europa en Latijns Amerika één van de spearpunten zijn. ‘Spanje wil graag helpen om die banden te hermanten. Desde el último top en 2015, zijn de banden verwaarloosd en die zeven jaar heeft China pakket wat het te pakken kon krijgen in Latijns Amerika’, zegt Spanje-corresponsal Jorn Lucas en BNR Europa.’

Luster ook | BNR Europa – #74: UE wil de zeven zeën pavaren

De vraag es echter welk belang hier wordt gediend. ‘Het is een heel goed idee als Europa een buitenlands beleid gaat vormgeven, maar dat moet alleen geberen als je de belangen van Europese cities ermee kan behartigen. En niet omdat andere landen je voor zijn geweest’, zegt ex-diplomaat Ron Keller. Haz una furgoneta de carreras verde.

Tekst gaat verder onder de tweet

Geen buitenlands beleid

Dat de banden tussen beiden zijn verwaarloosd continente, heeft volgens Keller voorale te maken met het bekenen van enig buitenlands beleid van de EU. ‘Als we dat hadden gehad, dan was de oorlog tussen Rusland en Ukraine ook voorkommen.’ De vraag es dan ook in hoeverre de relatie tussen Europa en de oude coloniale beijeden heslerd kan worden, y met welk doel. ‘Het is voor die landen niet verboden om met China in zee te gaan, net zoals wij in Europa ook veel zaken doen met de Chinezen. Dat bevalt ons goed, en waarom mogen zij dat dan niet doen?’, vraagt ​​​​Keller zich af.

READ  Het NEMO-aanzoek van Willemijn: 'Hij gaf me e verkikjker, geen ring'

En daorak moet volgens Spanje-corresponsal Jorn Lucas het sentimiento en, por ejemplo, Zuid-Amerika niet worden vergeten. —¿Hebben die landen wel trek in nauwere banden met voormalig kolonisator Spanje?

Paso Logische

Aan de andere kant is volgens oud-diplomaat Ron Keller het aanhalen van de banden met landen met een koloniaal verleden een logische stap. Die banden zijn er, maak er dan ook gebruik van.

El premier español Pedro Sánchez y la presidenta de Honduras Xiomara Castro
El premier español Pedro Sánchez y la presidenta de Honduras Xiomara Castro (ANP / AFP)

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital