Waarom lanceert Europa eigenlung raketten aussom Frans-Guyana?

Waarom lanceert Europa eigenlung raketten aussom Frans-Guyana?

Het Europees Ruimteagentschap (ESA) dispara al decennialang al zijn cohetes de ruimte en Frans-Guyana, een Frans departamento de ultramar aan de noordkust van Zuid-Amerika. Maar waarom koos het voor een lanceerbasis aan de andere kant van de Atlanticche Oceana?

De esencia: De locatie geniet een aantal grote georte, die een lanceerbasis in Europa niet zou hebben.

  • Eerst en voorale beindet de Europeane ruimtehaven zich zeer dicht bij de evenaar. Como resultado, se puede hacer uso del llamado ‘efecto catapulta’, donde la rotación de la tierra se usa para ayudar a propulsar un cohete.
  • De aarde draatt aan de evenaar sumerge aan 1,666 kilómetros por uur rond zijn as. Raketten die richting het oosten (de draairichting van de aarde) worden gelanceerd, krijgen dus een boost. Dat zorgt ervärg dat een raket quite minder besfoll moet gebruiken om in een baan rond de planetet te raken.
  • Según cálculos van de Franse ruimteavaartorganisatie CNES zou een Sojoezraket die in Frans-Guyana wordt gelaneerd, 50 procent meer massa in een baan rond de aarde kunnen plaatsen dan zeldsfé raket die konnen de Cosmódromo de Bajkonoer palabra gelanceerd. Bajkonoer se encuentra en Kazachstan, op een significante afstand van de evenaar.

Niet de enige reden

También: De locatie van Frans-Guyana en sí también es belangrijk, losstaand van het fait dat het land dicht bij de evenaar ligt.

  • Dat Frans-Guyana zich aan de oostelijke kust van het Zuid-Amerikanische kontinende, is een groot voordeel. Raketten moeten immers niet over land worden geschoten. Als er iets misloopt, storten ze neer en el océano.
  • También es importante la ubicación remota de la base de lanzamiento. Zo worden zo weinig mogelijk mensen zatrod door de luide raketlanceringen. Algunos lanceringen kunnen tot wel alcanzan 180 decibelios, vele malen luider dan een vliegtuig en zelfs genoeg om regenbogen uit elkaar te doen spatten.
  • Lo que es Frans grondgebied es, por supuesto, también un gran punto a favor. Frans-Guyana es una parte de pleno derecho de la Unión Europea y utiliza incluso el euro.
READ  30ベスト エクスプローラーズ レビュー

De geschiedenis van de ruimtehaven

Igualdad: De geschiedenis van de Europese ruimtehaven heeft alles te maken met het Franse ruimteagentschap CNES.

  • CNES fue fundado en 1961. Aanvankelijk usó los aeropuertos militares en Algerije, pero desde que el país se independizó hace un año, la mayoría de los ancianos worden gezocht naar een locatie voor een ruimtehaven.
  • Men keek naar een aantal locaties rond de wereld, maar al snel werd Frans-Guyana geelden wegens de vernoemde redenen.
  • Doorheen de jaren 1960 werd de lanceerbasis construido. En 1968 se lanzó el primer cohete. CNES werkte de jaren erop steeds nauwer samen met andere Europeane landen. En 1975 se fundó la ESA. Mientras tanto, werd dat decennium de eerste Arianeraket ontwiektd.
  • En 1979 volgde een grote mijlpaal. Toen werd de eerste Arianeraket de ruimte ingeschoten. Eso fue lo que empezó van het independente Europeane ruimte-avontuur. Mientras tanto gebruikt ESA de Arianefamilie nog altijd: de zesde generatione zal Hopelijk volgend jaar de lucht ingaan.

(kg)


Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital