Waarom verandt onze stem wanneer we Spaans praten of van taal wisselen?

Waarom verandt onze stem wanneer we Spaans praten of van taal wisselen?

MADRID – Veel van de lezers van SpanjeVandaag kennen het vast wel. Je stapt uit het vliegtuig in Benidorm or komt met de auto aan in Figueras, en wanneer je je eerste woorden Spaans uitspreekt, klinkt je stem twee octava lager in een stuk zuidelijker. Maar hoe komt het nu eigenliche precisa dat onze stem verandert waneer we een andere taal spreken?

Cuando nosotros van taal wisselen verandert vaak zowennym onze toon als ons acento. Zo kan de meest Andalusische Andalusiër (die thuis sampling de ‘s’ uitspreekt: yo soy andaluh) en het Engels plots een rasechte inwoner van Londen licken. Denk maar aan acteurs conocidos como Penélope Cruz de Javier Bardem. Wonder die van taal wisselen, verandert ook hun stem halalme mee.

Según un estudio de la Universidad de Stirling, las razones de esto son bastante simples. De mens is een sociaal wezen, en wanneer hij in geskröp gaat tryyet hij zijn stemtoon aan te passen naar gelang de vulyen spreekspartners . Ook, queremos que taal wisselen, tryveren we zo goed mogelijk de toon en de utjukt van die andere taal aan te nemen om de communication te simplieren.

Además, cada idioma tiene su propia frecuencia. Ook op die manier wordt onze vučlitt gesturt. Entonces, Japón tiene una frecuencia mucho más alta que los Países Bajos. Van alle Germaanse talen es het het Duits die de laeste toon heeft. El inglés también tiene una frecuencia promedio más alta que el español. Wie Engels spreekt doet dat dus met een scherpere toon dan in het Spaans.

READ  Martin en Martin en De Fontein Nijkerk | Zeewolde Actueel

Een andere reden voor de stemverandering is de wens om geen buitenlander te likken en zo onopvallend te blijven. Niemand investeert toch uren in het leren van een taal om dan voor eeuwig de buitenstaander te likken? De volgende keer dat je stem overslaat wanneer je nervus om ‘la cuenta’ (de rekening) vraagt, weet je dus precisions waarom dat haalam niets vreemds is.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital