Warhols y Picasso’s zijn voor de puissant rijken een appeltje voor de dorst

Warhols y Picasso’s zijn voor de puissant rijken een appeltje voor de dorst

Met dalende beurskoersen, inflatie y stijgende rentes na de Russische invasion in Ukraine puerro 2022 geen jaar voor een blossoming kunstmarkt. De financiale tegenwind deerde de veilingwereld echter geenszins: het regende dit jaar veilingrecords.

Een bescheiden, de Andy Warhol gezeefdrukt portret van filmster Marilyn Monroe bracht 195 miljoen dollar op. De 150 kunstwerken tellende versamling van wijlen Microsoft-oprichter Paul Allen bleek en noviembre gastó 1,6 mil millones de dólares. Una bijna zeventig jaar oude Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé verwisselde voor 135 miljoen dollar van eigenaar, y una puerta basketballlegende Michael Jordan gerdagen shirt werd verkucht voor 10,1 miljoen dollar.

Zowel kleine als grote Auctionhuizen deden het beter dan ooit. Eso se aplica, por ejemplo, a Zeeuws Veilinghuis, Duitse Grisebach (que en diciembre een zelfportret van Max Beckmann veilde voor 23,2 miljoen euro) en het Oostenrijke Dorotheum, maar evenzeer voor de American gianten Phillips, Sotheby’s en marktleider Christie’s, die samen bijna 18 mil millones de dólares omzetten.

READ  30ベスト おばけのケーキ屋さん レビュー

Sorprendentemente, quiero ingewijden hielden juist rekening met een lichte terugval na 2021, ook al een jaar met recordomzetten. Mientras que las ferias y exposiciones de arte nog kampten met de naweën van corona, trokken veilinghuizen dit jaar echter neuer profijt van de wijse ze op de corona-uitbraak reigden. Ze deden wat beurens en handelaren veel minder konden: fors investeren in digitale vernieuwing.

195 millones de dólares Andy Warhol: Disparo Salvia Azul Marilyn1964 (Christie’s, Nueva York, 9 de mayo de 2022)
106 millones. Paul Gauguin: Maternidad II1899 (Christie’s, Nueva York, 9 de noviembre)
117 millones. Vincent Van Gogh: Verger avec cyprès1888 (Christie’s, Nueva York, 9 de noviembre)
Enlaces arriba: Andy Warhol: Shot Sage Blue Marilyn, 1964 (195 millones de dólares, Christie’s, Nueva York, 9 de mayo de 2022. Derechos de autor: Paul Gauguin: Maternité II, 1899 (106 millones. Christie’s, NY, 9 de noviembre) Abajo: Vincent van Gogh: Verger avec cyprès, 1888 (117 millones. Christie’s, NY, 9 de noviembre)

Catálogos

Corona heeft de kunstmarkt blijvend ermidt en veilinghuizen likken tot de winnaars te pertenecen. Was het belang van online-veilingen vörder de pandamie nog verwaarloosbaar, dit jaar verliep de helft van de veilingen volledig digital. Eso tiene consecuencias. De veilinghuizen konden fors skrinen in hun kosten. Kijkdagen en catalogi voor live-veilingen zijn duur. Phillips, dat bekendstond om zijn opulente drukwerk, maakt alleen nog catalogi voor horlogeveilingen. Op de vernieuwde sites bieden de veilinghuizen met video nu ook veel attrekenlikker informatie over hun aanbod.

De kueze voor online heeft ook gezorgd voor verschuivingen in de markt. El arte moderno y contemporáneo se presta bien a las plataformas digitales verkoop. De verkoop van oude meesters, schilderkunst uit de negentiende eeuw en antiek staan ​​​​daarentegen onder druk. Die kunstvoorwerpen willen samlegeaars graag eirst met eigen ogen beikken.

Dit jaar verliep de helft van de subastan volledig digital

De verkoop van luxe goederen – auto’s, wijn, sieraden, handtassen – doet het beijden se puso en línea. Bij Sotheby’s verdubbelden de ventas de lujo Naar 2,4 mil millones de dólares. En febrero, el par Nike Air Force 1-sneakers van Louis Vuitton-ontwerper Virgil Abloh 25,3 miljoen dollar op.

Het zijn vooral millennials en Aziaten die meedoen aan online-veilingen. Al gesfertt het tegenwoordig ook wel, dice een Christie’s-ingewijde, dat handelaren en sammelaars bij prestigieuze live-veilingen in New York from the hall by telefon meebieden om zo anoniem te blijven.

Kanttekeningen

Bij de indukkurde cijfers zijn kanttekeningen te maken. El nombre de Sotheby’s en jaaromzet van 8 miljard dollar de omzet uit het veilen van auto’s en onroerend goed mee, nieuwe bezigheden voor het veilinghuis. Het verkopen van kunst leverde net iets minder op dan vorig jaar.

Of neem de meest succesquele subasta van het gegende jaar, de eeter gegende verkoop van de Paul Allen-collectie. Christie’s tenía voor alle angeboden kunstwerken garantie-afspraken gemaakt. Mochten bidingen uitblijven dan verbehden borgstelleren de kunstwerken af ​​​​te nemen voor ösengekommen (lage) bedragen. Bij mayor bidingen paydalde het veilinghuis een afsproken bedrag aan de garantieverstrekkers. Uit zo’n met dure zekerheden dichtgetimmerde veiling spreekt toch de nede gereserveerdheid over de markt.

Analice van de cijfers wijst ook uit dat de veilingmarkt geen piramide is maar eeter een Eiffeltoren: met een lange smalle top. Niet de vele nieuwe klanten, de millennials en Aziaten, stuwden de omzetten op tot recordhoogte, maar een klein groepje puissant rijke mensen. Zij boden tegen elkaar op bij de allerduurste kunstwerken. Dat deden ze vooral bij een handvol espectacular ventas de dueño propio. Las 180 obras de arte de la colección de Paul Allen en Thomas y Doris Ammann resultó en una facturación de 2 mil millones de dólares, bijna una cuarta parte del resultado anual de Christie.

„Boven de 1 miljoen dollar boden allene de sospechosos de siempre”, dice un empleado de Christie’s. En dan doelt hij voorale op Amerikanis biljardairs en Investmentmaatschappijen die in de veilingzaal op zoek waren naar veilige belegingen. De verworven Warhols y Picasso’s stalden ze gegengelijk in oplagplaatsen, als appeltje voor de dorst.

Propagación de riesgos

Jean-Paul Engelen, bij Phillips en Nueva York responsable de North- en Zuid-Amerika, beaamt dat de großte kunstkopers bezig zijn met risicospreiding. „Aandelen leveren niks op, onze klanten zoeken andere activos.”

Omdat het aantal grote kopers zo gering is mohanten de coordinaires van de veilinghuizen knoerthard werken, voorale in het najaar. Hoe lastig het is om samselgeaars steeds te overtuigen kon je goed zien, zegt Engelen, aan de veiling van moderne kunst bij Christie’s en Nueva York directamente aanschlussnt op de Paul Allen-veiling. „Die verliep moeizaam. En korte tijd mohanen klanten voor tweede maal worden convencido bij het vilinghuis aankopen te doen. Dat willen die klanten dan even niet. Los multimillonarios también son hombres netos”.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital