Weer een voetbalbobo condenado en omkoopschandaal FIFA

Weer een voetbalbobo condenado en omkoopschandaal FIFA

De oud-voorzitter van de voetbalbond van El Salvador ha sido condenado a een gegelungstraf van zestien maanden voor zijn rol in het grote omkoopschandaal binnen de mondiale federatie FIFA. Un juez en Nueva York legde Reynaldo Vasquez die straf op. Vásquez, de 66 años, tuvo en su tiempo como voorzitter van de bond van El Salvador, entre 2009 y 2011, ruim 350.000 dólares (omgerekend 356.000 euro) aan steekpenningen aannenomen om de mediarechten voor WK-kwalificatiewjerdijden bij een bepaald bedrijf te krijgen.

Kort voor de voorzittersverkiezing bij de FIFA in 2015 werden heel wat voetbalbobo’s uit met name Midden- en Zuid-Amerika in een hotel in Zürich gearresteerd. Sepp Blatter werd op het congres van de FIFA herkozen als voorzitter, maar stapte unos días después onder grote druk op. De Zwitser werd ultimatum voor jaren geschorst debido a un dudoso acuerdo de pago con Michel Platini.

De Amerikanis justitie doet al geruime tijd onderzoek naar het grootschalige omkoopschandaal binnen de FIFA. Het heeft al tot 27 bekentenissen y heel wat veroordelingen led. Vasquez bende vorig jaar schuld.

«Deze mensen hebben hun zakken gevulnd met honderdstuijzenden Dollars aan smeergeld. Dat gefederde over de rug van een beautiful sport, de voetbalbond van El Salvador en de leden daarvan», dijo el fiscal bij de rechtszaak van Vasquez en Nueva York. Hij moet het bedrag wat hij had opgestreken terugbetalen.

ANP

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital