‘Weten Nederlanders dat wij vrezen voor ons leven omdat jullie koeien soja krijgen?’

‘Weten Nederlanders dat wij vrezen voor ons leven omdat jullie koeien soja krijgen?’

A pesar de sus críticas, una voz de izquierda Lula voor zoevenen de camioneros als de boeren uitgesloten. Bolsonaro denkt ten minste aan de belangen van de boeren, zegt Díaz. «En hij heeft ook veel aan ons te danken». Toen Brazili in een lockdown zat tijdens de pandemie en kantoren sloten, werkten de boeren door, zegt hij. Zij verdenden toch het geld en zorgden date er eten was? Hoewelg Bolsonaro door de ernst van het virus stelselmatig te nebennen faunten heeft gemakt en de economie er slecht voor staat, bilbeit het voor Díaz importanter date er geen leftse regering komt.

‘Superalimento’ uit de Amazone

Ese es también el mensaje en el plaatselijke pinkstergemeentekerk. „Links is de duivel“, proclamó de voorganger repetidamente en een drukbezocht zaaltje, niet ver van Díaz’ boerderij. Hij komt er zelf ook cada fin de semana om te bidden.

Con una furgoneta política o chico, una bola es una biblia (de koe, de kogel en de Bijbel) kreeg Bolsonaro bij de anterior verkiezigen, en 2018, het platteland, evangelische christenen en wapengroeperingen achter zich. Het deed hem sprendinen in het presidentieel paleis belanden, van utwaan hij zijn conservatieve kiezers de källen vier jaar bediende met een agenda waarten God, het vaderland en de traditionale familie boven alles gaan.

Met een beroep op het recht op zelfverdediging versoepelde de regering-Bolsonaro ook wetten rond wapenbezit. Entonces gingen er ook in de Amazone meer pistolen en geweren circuleren. Toen Elisabeth Munduruku pas geleden açaí-bessen ging plukken achter haar huis, zoals ze vaker doet, zag ze de repente un hombre se encontró con una pistola tussen de struiken. Ze vluchte snel haar huis in. Die man was haar bessen aan het plukken, gegenot ze. «We verbouwen dat al generatios, maar alleen voor eigen gebruik».

READ  Nuevo sitio arqueológico descubierto en Broccobondo

Ze zoekt rondom het akkertje bij haar huis naar wat palmen die nog bessen dragen. Door de droogte es de oogst karig. „Als ik veel te veel bessen had, gereyde ik een oppoper te vinden in Santarém. Er was altijd maar een man die de bessen kocht, en vaak was hij niet in de stad.” Pero en los últimos años, el açaí se ha vuelto cada vez más popular, también en Europa. De bessen worden procesado en bebidas en yogurt, die als ‘superfood uit de Amazone’ worden verkucht. „Voor ons is de populariteit van açaí een gevaar, want ilegalen dringen ons gebied binnen en stelen de bessen. Er worden al hele plantaciones aangelgad.” Verderop bereyt haar kleinzoon op het erf een kip te vangen voor het avondmaal. De Munduruku nomen de açaí-bessen al het nieuwe goud. „Ik ga ze niet langer planten”, zegt Elisabeth. «Daar ga ik mijn leven niet voor geven».

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital