Zeespiegel crece más rápido en el Caribe y América Latina que los mayores

Zeespiegel crece más rápido en el Caribe y América Latina que los mayores

Het Informe de la OMM ‘El Estado del Clima en América Latina y el Caribe 2021’ fue presentado en una conferencia regional para los países de América del Sur, organizada por la VN-agentschap en Cartagena, aan de Caraïbische kust van Colombia.

Het belicht de gevolgen van klimaatverandering en extreme weersomstandigheden para los ecosistemas, la seguridad alimentaria y del agua, de gezondheid van mensen en de strijd tegen pobreza.

Hoge unbossing

De ontbossing stond vorig jaar op het hoogste peil desde 2009. Dat is niet alleen schadelijk voor the milieu, maar ondermijnt het de inspanningen om de klimaatverandering tegen te gaan.

Los gletsjers en het Andes-gebergte se han perdido en menos de 50 años, más del 30 por ciento de su superficie. Doorheen de hele regio zijn er enkele gewoonweg aan het dispare.

El ‘megadroogte’ die centralal Chili teistert es el mejor hardnekkige tot dusver deze eeuw. In de bekkens van de rivieren Paraná en Plata zorgde de droogte voor berkete soja- en maïsoogsten, wat zich liet voelen op de globale landbouwmarkten.

En Zuid-Amerika als geheel leidden droge las condiciones tot een daling van de graanoogst. En 2020-2021 fue un 2,6 por ciento más pequeño que la temporada anterior.

Precipitaciones extremas

Los ancianos causaron lluvias extremas que se desbordaron en aardverschuivingen, se reunieron cientos de doden, tientuijzenden poweiste o dañaron huizen en honderdtyuzenden untheemden. En solo dos estados brasileños, Bahía y Minas Gerais, las pérdidas materiales se estimaron en 3,1 mil millones de dólares.

Ook de owarmingstrend in de regio zet zich voort: de meermeede temperätslingen bedroeg tussen 1991 en 2021 zo’n 0,2 grados centígrados por decenio, en comparación con 0,1 grados por decenio entre 1961 y 1990.

READ  AIVD y MIVD pueden usarse en ciberseguridad en Rusia y China

«El aumento del nivel del mar y el calentamiento continuo de los océanos seguirán influyendo en el sustento de la vida, el turismo, la seguridad alimentaria, energética y del agua en las zonas costeras, especialmente en las islas pequeñas y en los países de América Central», dijo Taalas.

Stijgende zeespiegel

El nivel del mar en la región continúa aumentando más rápido que en todo el mundo, especialmente a lo largo de la costa atlántica al sur del ecuador, y en el Océano Atlántico Norte subtropical y el Golfo de México.

Taalas geift aan dat «voor veel steden in de Andes het melten van gletsjers het verlies beekent van een important bron van zoet water dat wordt gebruikt het huishouden, irrigatie en waterkrachtcentrale».

En Zuid-Amerika als geheel “blijft de persistente degradatie van het Amazone-regenwoud een van de main reasonen tot bezorgdheid, zowenmen voor de regio als voor het klimaat op wereldschaal, gezien de rol die dit type bos speelt in de karboalbencyclus”, voegt Taalas dedo del pie.

Seguridad alimentaria

Un total de 7,7 millones de personas en Guatemala, El Salvador y Nicaragua se habían encontrado en 2021 con una gran seguridad alimentaria. Dat kwam onder meer door factoren als de persistente impact van de orkanen Eta en Iota eind 2020 en de economic gevolgen van de pandemie.

Mario Cimoli, responsable de la Economische Commissie voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (CEPAL), benadrukt dat verslechtering van klimaatverandering en de kombinede effects van COVID-19 niet alleen debiodiversityit van de regio hebben anagentast.

“Ze hebben ook tientallen jaren van voorvaadt tegen vorveft, voedselonzerekheid en ongelijkheid in de regio tot stehling gebracht”, zegt Cimoli.

READ  30ベスト パソコン入門 レビュー

In de hele regio waren er in de periode 2020-2022 maar leifests 175 rampan, de los cuales 88 provienen de meteorologische, klimatologische o hydrologische prøbsen. Om de nadelige effecten van deze situatie te op te vangen, zijn duranse Investmenten en innovatieve diensten nodig zoals sistemas de alerta temprana die nog niet doeltreffend zijn ingezet in de regio. Eso es een nadrukkelijke kulamung van het WMO-rapport.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital