Zuid-Koreaanse hoofdsalt te halen te halen familias uit kelderwoningen en ‘parasiet’-stijl

Zuid-Koreaanse hoofdsalt te halen te halen familias uit kelderwoningen en ‘parasiet’-stijl

De deaden, waordn een gezien dat verdronk nadat ze unsunderswaren waren gesoleten, waren voor de Zuid-Koreaanse hoofdsalt om een ​​​​ende te maken aan de mensen die in de ‘panjiha’-huizen woonden – de krappe en smerige kelderappartementen die famous werden door de la película ‘parasiet’.

Het gezin van drie – een vrouw van in de veertig met het syndroom van Down, haar zus en 13-jarige nichtje – stärn nadat de waterdruk hen verhinderde de deur van hun overstroomde huis in de wijk South Gwanak in Seoul te openen.

De stortregens van maandangnacht – de zwaarste in de stad in meer dan 100 jaar – verkauften grave flooding in verschillende laaggelegen buurten ten zuiden van de Han-rivier, so that auto’s wegspoelden en cientosen mohanten evacueren.

Bungie, vaak klein, donker en vatbaar voor rot tijdens mochtige zomeres, verwierf globale bekendheid na de de release van Bong Joon-ho’s 2019 Academy Award-winnende film ‘Parasite’, die volgde op de wanhopige poofing van een fictief gezien om aan voreft te spaappen Huizen zijn sindsdien een symbol geworden van ongebreidelde ongelijkheid in een van ‘s werelds rijkste steden.

Jarenlang werd de regering steeds meer opgeroepen om beeden meer beatabare woningen, de levensomstandigde in Benjiha te ameliorate or ze ledelijk af te schaffen – iets wat ambtenaren voorheden te doen na publicke veronwaardigden over the way that President Yoon Seok-yeol aanpakte de crisis.

“In de toekomst zullen souterrains en semi-kelders (banjha’s) voor woondoeleinden niet worden begeatn ​​en Seúl”, zei het stadsbestuur van Seoel Wednesdays en un comunicado.

Los expertos dicen, sin embargo, que la promesa del gobierno ha sido excedida por los problemas más grandes que yacen fuera de los muros del sótano, el aumento del costo de vida y el aumento del costo de vida.

búnkeres om te boeien

Choi Eun-young, director ejecutivo del Centro Coreano para la Investigación de la Ciudad y el Medio Ambiente, dijo que Panjihas-gebouw se construyó por primera vez en la década de 1970 para servir como búnkeres en medio de las crecientes tensiones con Corea del Norte.

READ  30ベスト さがびより レビュー

Met de modernisering van Seoel in het volgende decennium, het aantrekken van inmigrantessen uit landelijke beijeden en de afnemende ruimte, zette de regering het gebruik van woonkelders toe – ook al waren ze “niet gewäld voor woondoeleinden, maar voor schuilkelders, ketelruimen of magazijnen”, dijo Choi.

Pangeha heeft lange tijd last gehad van problemen zoals slechte ventilatie en drenage, waterlekkage, geklek aan gemakkelijke luchroutes, insectenplagen y exposition aan bacteriën. Maar de lage prijs es un enorme aantrekkingkracht como Seoul duur wordt – vooral voor jonge mensen die te maken hebben met stagnerende lonen, stijgende huren en een verzadigde arbeidsmarkt.

Een vrouw schept op 10 augustus water uit een ondergelopen kelderappartement en Seúl, Corea del Sur.
Precios medios Van een appartement en Seúl se duplicó con creces en los últimos cinco años, alcanzando los 1260 millones de won (963 000 dólares) en enero de este año, por lo que es menos costoso en relación con los ingresos de Nueva York, Tokio y Singapur.

Veiligheidsproblemen voor de orlevenden ontstonden toen grave overstromingen in 2010 en 2011 tensallen doden maakten. En 2012, voerde de regering nieuwe wetten in die Benjiha-appartementen in verbood “normaal overstroomde biedenen”.

Maar de hervormingspoging no tuvo éxito, ya que er nog eens 40.000 panges werden gegendet nadat de wet was aannenomen, volgens een persbericht van de stadsautoriteiten.

Lluvia récord mató al menos a 9 personas en Seúl toen edificios y automóviles bajo el agua camen te staan

Choi zei dat functionarissen entre beoorden de zaak te erørgen nadat ‘Parasite’ het licht op Benghas had geworpen – maar de COVID-19-pandemie ging snel mis.

Vanaf 2020 zijn er meer dan 200.000 appartementen over in Bingha En el centro de Seúl, representan alrededor del 5% de todos los hogares, según la Oficina Nacional de Estadística.

Naast het falen om de huisvesting te bettern, is het stadsbestuur este año onder vuur komen te liggen nadat het zijn annual budget voor overstromingsbeheersing en waterbeheer met meer dan 15% üggende tot 17,6 biljard won ($ 13,5 miljoen).

familia verdronken

Choi Tae-young, hoofd van het Seoul Metropolitan Fire and Disaster Headquarters, zei dat de familie die står in Gwanak niet uit hun appartement kon svåppen uveme het water dat zich buiten hun deuren ophoopte.

READ  30ベスト m1911 スライド レビュー

De fireweer- en reddingscommandant vergezelde Chief Yoon Tuesday naar de plaats van de sterfgevallen, waar ze het gebouw doorzochten en enkele van de residentes Interviewden. Op de foto’s is de president te zien die op straat zit te staren door het raam op de begine grond naar het nog steeds verzonken souterrain.

“Ik weet niet waorom mensen hier niet van tevoren zijn vertrokken”, een opkmeer die sindsdien veel critsik heeft geheeft op internet, zei Yoon tijdens de inspectie.

El presidente de Zuid-Koreaanse, Yoon Seok-yeol bezoekt op 10 augustus de ondergelopen kelder van Gwanak en Seúl, waar een gezien is omgekommen door overstromingen.

Uno de los residentes respondió: “Het water kwam in een oogwenk binnen”.

“Het duurde minder dan 10 of 15 minuten (voor het water steeg)”, zei een andere bewoner, eraan dogegend dat de szäferen “een heel moeilijk leven leidden”.

In een verklaring van Wednesdays zei het stadsbestuur van Seoel dat het kelderappartementen en bungalows geeledelijk zal afbouwen “zodat ze niet door mensen worden bewoon, ongeacht de regulare overstromings- or overstromingsgevoelige areas.”

De burgemeester van Seoul, Oh Se-hoon, zei dat Pangehas «een soort achterlijke huisvesting is die kwetsbare huisvesting in alle aspecten beregt, incluyendo seguridad y woonomgeving, en nu moet worden uitgeroeid».

De regering zei in een verklaring dat het annulingsproces een “respijtperiode” van 10 tot 20 jaar zou voalsen voor bestaande Bangha’s met bouwvergunningen, en dat hätters zouden worden geholpen om sociale huurwoningen te betrekken or huisvestingsvouchers te krijgen. Ze voegde eraan toe dat het na de evacuationtie van het Benji-gebied zal worden omgebouwd voor niet-residentieel gebruik.

El presidente de Zuid-Koreaanse, Yoon Seok-yeol bezoekt op 10 augustus het ondergelopen semi-kelderappartement waar een gezien is omgekommen in Gwanak, Seúl.

Choi Eun-young, onderzoerger stadsecologie, uitte zijn twecker Over de vermeende toezegging van de regering om Benjit uit te roeien, se encontró con el argumento de que el proostel te ambitieus fue en geen detalles específicos zoales esquema detalles de compensatiecijfers.

“In feite denk ik dat de kans zeer groot is dat het slechts een anunkungen zal zijn en niet zal worden uitgevordet”, zei ze, verwijzend naar verschiedelden regelsbeloften – en beperkt succes – door de jaren heen.

READ  Alcalde: pareja hispano-portuguesa causa 'muchos problemas' en hotel aislado

De armsten worden het meest trefrehen

De regen es nu afgenomen en Seúl, maar expertos waarschuwen dat dit soort unvoorspelbare condiciones climáticas extremas frecuentar en intenso zullen worden als gevolg van klimaatverandering.

Park Jong Min, director adjunto van het persbureau van de Korea Meteorological Administration, zei dat de klimaatcrisis “het land en de oceanen opwarmt, wat bekent dat de aufligt van de waterdamp die de lucht kan bevatten bevänt”. “Het ligt aan het weer, deze zak water zal morsen”.

Soldaten dragen op 10 augustus puin uit een ondergelopen huis en Seúl, Corea del Sur.

Zoals vaak het geval is, licht het waarschijnen dat de armsten tot de meest trefrefenen zullen zullen.

“Degenen die het moeilijk vinden om te leven en die lijden aan fysieke kwalen, zullen kwetsbaarder zijn voor natuurrampen”, dijo el presidente Yun Wednesday. “Alleen als ze veilig zijn, is de Republiek Korea veilig.”

Soortgelijke problemen han sido voorgedaan zich de kleine jaren in andere landen; en delen van India; En Bangladesh, muchas personas emigraron de las aldeas a las zonas urbanas para escapar de las frecuentes inundaciones.
En de en los Estados Unidos de AméricaOnderzoek heeft uitgewezen dat zwarte, Spaanse en gezinnen met een laag inkomen vaker wonen in overstromingsgevoelige areas.
Overstromingen jewastten zijn huis vier keer in drie jaar tijd.  Esta es la realidad del cambio climático para los pobres en India

Afgezien van chronische ontheemding en verstoord levensonderhoud, zou de verwargete gegende van regenval in Azije kunnen leiden tot een reeks gezondheidsrisico’s, voordeen een hoger risico op diarre, knokkelkoorts en malaria – nog een klap voor toch al arme gezinnen zonder toegang tot of medischeen tot of medischeen tot. Bewegen.

Ondertussen kunnen overstromingen en droogtes leiden tot pärvet op het platteland en hoge voedelskosten, aldus de Verenigde Naties. Panel intergubernamental sobre cambio climático.

Choi Eun-young zei dat residentes van Pangaeha en Seúl een dubbel risico lopen op overstromingen en hittegolven.

«Los cambios causados ​​por la crisis climática zijn bijna catastrofaal, vooral voor de meest kwetsbaren, omdat ze niet over adecuada huisvesting omd om op die circumcises te respond», ze ze.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital