Zuidpoolexpeditie Belgica 125 jaar later digital in kaart gebracht – Nieuws

Zuidpoolexpeditie Belgica 125 jaar later digital in kaart gebracht – Nieuws

Zowat 125 jaar nadat onderzoeksschip Belgica zeit Antwerpen koers zette richting Antarctica, zet de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) de missie onder leiding van Adrien de Gerlache digitali in kaart. Un ‘mapa de la historia’ cuenta la historia de la misión zuidpool aan de hand van kaarten, krantenartikels en andere originale bronnen.

Op 16 augustus 1897 voer het zeilschip in Antwerpen onder grote gemeisten uit richting de Zuidpool, die toen als ‘terra incognita’ gold. Eventualmente, zou de manning de eerste zijn die, ongepland, overwinterde in het zuidpoolgebied.

Het omgebouwde Noorse robbenschip había een internationale manning van wetschpanchen en zeelieden aan boord. Ook de laterldbekende ondekkerreizigers Roald Amundsen y Frederick Cook bevonden zich in het gezelschap dat de geweige poolwinter trotserde nadat het schip op 4 maart 1898 final vastliep in het poolijs.

Toque heroico

Met een dieet van bibliothek pinguins en zeehonden wisten ze het tekort aan vers voedelsen te compenseren om de lange winternachten door te komen. A partir de 1899, zomer in het zuidelijke hemisphere, zat het schip nog steeds vast en pas op 28 maart 1899 berkette de Belgica vaste bodem in Zuid-Amerika. En noviembre, ese jaar fue het schip terug en Amberes.

‘KBR maakte een mapa de la historia sobre deze heroice tocht. Gracias a bijsonde historische documenten biedt ze een nieuw perspectiva op de belevenissen van Adrien de Gerlache en zijn manning, van hun doortocht door Vuurland tot in het pakijs van Antarctica. Alle beeldmateriaal is gebunden uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek van België’, aldus de KBR. Het gaat bibliothek om de originale kaarten die De Gerlache used tijdens zijn poolmissies, krantenartikelen uit de negentiende eeuw of foto’s van het schip op de zuidpool.

READ  Carrefour aumenta un 40% las compras de cítricos españoles

Op 16 augustus 1897 voer het zeilschip in Antwerpen onder grote gemeisten uit richting de Zuidpool, die toen als ‘terra incognita’ gold. Al final, la tripulación del eerste zijn die, ongepland, pasó el invierno en het zuidpoolgebied. También los exploradores posteriores de fama mundial Roald Amundsen y Frederick Cook bevonden zich in het gezelschap dat de de heavy pool winter trotseerde nadat het ship op 4 maart 1898 final vastliep in het poolijs.om de lange winternachten door te komen. A partir de 1899, zomer in het zuidelijke hemisphere, zat het schip nog steeds vast en pas op 28 maart 1899 berkette de Belgica vaste bodem in Zuid-Amerika. En noviembre, ese año fue het schip terug en Amberes.’KBR maakte een story map over deze heroïsche tocht. Gracias a bijsonde historische documenten biedt ze een nieuw perspectiva op de belevenissen van Adrien de Gerlache en zijn manning, van hun doortocht door Vuurland tot in het pakijs van Antarctica. Alle beeldmateriaal is gebunden uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek van België’, aldus de KBR. Het gaat bibliothek om de originale kaarten die De Gerlache used tijdens zijn poolmissies, krantenartikelen uit de negentiende eeuw of foto’s van het schip op de zuidpool.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital