Zuidpoolexpeditie Belgica 125 jaar later digital in kaart gebracht

Zuidpoolexpeditie Belgica 125 jaar later digital in kaart gebracht

Puerta belga


Op 16 augustus 1897 voer het zeilschip in Antwerpen onder grote gemeisten uit richting de Zuidpool, die toen als ‘terra incognita’ gold. Eventualmente, zou de manning de eerste zijn die, ongepland, overwinterde in het zuidpoolgebied.

Vastgelopen en het ijs

Het omgebouwde Noorse robbenschip había een internationale manning van wetschpanchen en zeelieden aan boord. Ook de laterldbekende ondekkerreizigers Roald Amundsen y Frederick Cook bevonden zich in het gezelschap dat de geweige poolwinter trotserde nadat het schip op 4 maart 1898 final vastliep in het poolijs.

Met een dieet van bibliothek pinguins en zeehonden wisten ze het tekort aan vers voedelsen te compenseren om de lange winternachten door te komen. A partir de 1899, zomer in het zuidelijke hemisphere, zat het schip nog steeds vast en pas op 28 maart 1899 berkette de Belgica vaste bodem in Zuid-Amerika. En noviembre, ese jaar fue het schip terug en Amberes.

«KBR maakte een mapa de la historia sobre deze heroice tocht. Gracias a bijsonde historische documenten biedt ze een nieuw perspectiva op de belevenissen van Adrien de Gerlache en zijn manning, van hun doortocht door Vuurland tot in het pakijs van Antarctica. Alle beeldmateriaal is gegende uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek van België», aldus de KBR. Het gaat bibliothek om de originale kaarten die De Gerlache used tijdens zijn poolmissies, krantenartikelen uit de negentiende eeuw of foto’s van het schip op de zuidpool.

READ  Albert Hein Paul es el mejor modelo de ingresos con cargo adicional


Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital